Zašto su ženama zauzeti muškarci privlačniji od slobodnih

Zašto su ženama zauzeti muškarci privlačniji od slobodnih

Ženama su muškarci privlačniji kada ih i druge žene žele, pokazala je studija. Da li ste i vi među njima?

Foto: Shutterstock

Istraživači su utvrdili da su muškarci ženama odmah privlačniji, ako ih i druge dame žele. Drugim rečima, potvrdili su da su ženama zauzeti muškarci veoma seksi.

Razlog za to je, kažu, što takve muškarce smatraju ljubaznijim, vernijim i boljim potencijalnim očevima.

Ova tvrdnja testirana je malim eksperimentom, kada je 49 žena gledalo fotografije lica muškaraca. One su ocenjivale njihovu atraktivnost, a nakon toga im je rečeno kako su ostale učesnice ocenile te iste muškarce.

Zanimljivo, kada je trebalo iznova da ocene atraktivnost istih ljudi, davale su im više ocene.

U proseku, učesnice su povećale ocenu atraktivnosti muškarca za oko 13 odsto, u zavisnosti od ocena koju su mu dale druge žene.

"Žene kopiraju mišljenje drugih žena, ali to je verovatno zbog toga što na ljude generalno utiče mišljenje drugih", kaže autor istraživanja dr Kejt Kros.

Istraživači objašnjavaju da to može da objasni zašto neke žene obožavaju zauzete muškarce - ako ih druge dame žele, to znači da već imaju neke poželjne osobine i karakteristike.

Ovo nije jedina studija koja je pokazala da žene vole zauzete - istraživanje sa Univerziteta u Oklahomi takođe je ranije pokazalo da je 90 odsto dama zainteresovano za zauzetog muškarca, a samo 59 odsto ga i dalje smatra privlačnim kad je singl.