Fotografi na svadbama znaju da li će brak potrajati

Fotografi na svadbama znaju da li će brak potrajati

Fotografi svakog vikenda, a nekada i radnim danima, idu na venčanja i svadbe, te su razvili oštro oko koje ume da prepozna - da li će brak koji je upravo sklopljen trajati. Evo koji znakovi ukazuju na razvod u najavi:

Jedan od partnera je potpuno nezainteresovan za fotografije

"Nije svima važno da imaju dobre fotografije sa svog venčanja. Mada, kada se ljudi stvarno vole, onda će uraditi za drugog i ono što njima lično nije važno. Kada taj mali trud izostane, jasno je - taj brak je klimav", kaže za "USA Today" Rob Gir, profesionalni fotograf u Los Anđelesu.

"Na početku svoje karijere, na jednom venačnju, mlada mi je odbrusila: 'Skloni tu j.... spravu od mene', misleći na fotoaparat. 'Ne želim da se ceo ovaj dan muvaš oko mene s tim', dodala je grubo. Razveli su se nakon samo tri meseca."

Više od 20 odsto pozvanih zvanica nije došlo

"Često na svadbu ne dođe oko 10 do 15 odsto gostiju koji su pozvani, ali kada ih je više od 20 ili 25 odsto mladenci bi trebalo da se zabrinu i da razmisle o dubljim razlozima zašto im je toliko gostiju otkazalo svoj dolazak", kaže Brajan Dejli, fotograf iz Nju Džersija.

On objašnjava da gosti često otkazuju dolazak kada znaju da su pozvani na svadbu para koji neće dugo opstati zajedno.

"Tužno je, ali tako neverovatno tačno. Fotografisao sam venčanje na koje je bilo pozvano 250 gostiju, a pojavilo se samo 60 ljudi! Taj isti par došao je do mene i pitao me da li želim da pozovem svoju ženu i decu na svadbu, jer imaju mnogo praznih mesta, a sve su unapred platili. Nedavno sam saznao da su se razveli."

Kada se među mladencima ne oseća hemija

"To je loš znak kada fotografišem par. Možda su pregledali stotine fotografija na društvenim mrežama i žele da njihove budu poput onih koje su videli na Pinterestu, ali to se ne postiže poziranjem, već hemijom koja između parova postoji. Dobar fotograf zna kako da 'uhvati' ljubav kada ona postoji", kaže Grečen Vakerman iz Arizone.

Kada nemaju isti odnos prema novcu

"Zvaću ovaj par T & M, da im ne spominjem prava imena. Kada su došli u moj studio, da se dogovorimo oko fotografisanja njihovog venčanja, T je otišla u ve-ce, a M mi je rekao: 'Bankrotiraću zbog ovog venčanja. Troškovi samo rastu, nemam budžet za sve njene prohteve i ništa više nije kao što je bilo na početku, kada smo tek počeli da planiramo svadbu'. Šest meseci nakon božanstvene ceremonije i 150 gostiju, razdvojili su se", kaže Karlos Osorio, vlasnik fotografske radnje "Majami Fotos" na Floridi.

Pršte varnice dok se slikaju zajedno

"U svojoj dosadašnjoj karijeri sam slikao više od 1.000 mladenaca i naučio sam da prepoznam par koji se voli. Neki parovi, na primer, se sve vreme tokom svadbe prepiru, a kažu da je to samo neki njhov način da se šale. To nije istina, jer iza svake šale ima malo istine. Na žalost, takvi se najčešće razvedu", kaže Osario.