Gabrijel Garsija Markes je jednom rečenicom objasnio suštinu ljubavi - setite se ovih reči kad upoznate nekog!

Gabrijel Garsija Markes je jednom rečenicom objasnio suštinu ljubavi – setite se ovih reči kad upoznate nekog!

U ljudskoj prirodi je da stalno preispitujemo sebe i često žalimo zbog nečega što nismo uradili u prošlosti. Gabrijel Garsija Markes je jednom rečenicom objasnio suštinu ljubavi!

Foto: Unsplash

Iako svi znamo da od naknadne pameti nema nikakve koristi, naročito kada se radi o ljubavi, ipak se stalno vraćamo tim rečenicama tipa: “Da sam to uradio/uradila”…

Ali, uvek imajte jednu stvar na umu.

Postoji nekoliko stvari koje nikada nećemo moći da vratimo, šta god uradili, koliko god se trudili. To je vreme! Ono nezaustavljivo teče i jedino što možemo je da ga zgrabimo i koristimo.

Da se trudimo da ga upotpunimo što bolje, da doživimo što više, da iskusimo što različitijih stvari. Da vidimo, osetimo, uradimo, pa i pogrešimo…

Ali mnogi rade upravo suprotno- puštaju ga da odlazi, traće ga ne radeći ništa ili radeći ono što ne vole, što im ne pričinjava zadovoljstvo, što im oduzima energiju, dostojanstvo, što ih ponižava….

Vreme možemo traćiti baveći se nebitnim stvarima, ili radeći bitno, ali ono što ne volimo. Takođe, traćimo ga kada ga poklanjamo ljudima koji ga nas ne zaslužuju, koji prema nama nisu dobri, iskreni, koji nas iskorišćavaju.

O tome govori i citati poznatog pisca i publicite Gabrijela Garsije Markesa – ”Ne gubite vreme sa osobom koja ne želi da ga provede sa vama”.

Posledica toga biće nezadovoljstvo, osećaćemo se neispunjeno, nesrećno, bezvredno, da bismo na kraju shvatili da smo pogrešili i da smo zbog toga propustili neke druge šanse.

Zato vodite računa kome poklanjate svoje vreme! Čuvajte ga za one koje volite i koji vole vas, za one koji vas poštuju i cene, a ne za one koje treba da molite. Nikoga ne možete da naterate da vas voli. Ako ne želi, smognite snage da se okrenete i odete.

Zatvoreno za komentare.