Glas većine - muškarci uopšte ne "padaju" na ovakve žene

Glas većine – muškarci uopšte ne „padaju“ na ovakve žene

Znamo da su duhoviti "na ceni" i da je humor izuzetno jako oružje pripadnika jačeg pola u zavođenju žena. A šta je sa obrnutom situacijom? Muškarci uopšte ne "padaju" na ovakve žene!

Foto: Shutterstock

Istraživači Univerziteta u Kanzasu su ustanovili da kada su se muškarci trudili da zasmeju ženu, ona je bila više zainteresovana za njih u romantičnom smislu, ali isto nije važilo kada su se žene trudile da budu duhovite.

Muškarci će često reći da vole duhovite devojke, ali novo istraživanje Univerziteta u Kanzasu pokazuje da to nije baš tako. Ustanovljeno je da pripadnici jačeg pola ne "padaju" na ovakve žene.

Istraživači su potvrdili prvi zaključak: što je muškarac ispričao više viceva koji su bili smešni ženi, veća je verovatnoća da će ona ostvariti fizički kontakt sa njim. Ali kada je žena ispričala vic kome se muškarac nasmejao, to nije povećavalo šansu za vezu.

U seriji eksperimenata volonteri su zamoljeni da prostudiraju profile stranaca na Fejsbuku i da ocene njihove kvalitete. Zatim je organizovana serija sastanaka na slepo na kojima su partneri razgovarali po 10 minuta.

Istraživači su kasnije analizirali razgovore i ustanovili da kada su se muškarci trudili da zasmeju ženu, ona je bila više zainteresovana za njih u romantičnom smislu. Ali isto nije važilo kada su se žene trudile da budu duhovite.

Naučnici su došli do još jednog zaključka, da žene povezuju humor sa ekstrovertnošću, a ne sa inteligencijom. Ranije je pretpostavka bila da žene privlače duhoviti muškarci jer su verovale da su takvi tipovi inteligentniji.

Nova pretpostavka je da žene žele duhovite muškarce jer misle da će im veza sa njima biti zabavnija, a život lagodniji.

Izvor: Prva

Zatvoreno za komentare.