Govori mnogo - položaj spavanja s partnerom otkriva kakav je vaš odnos

Govori mnogo – položaj spavanja s partnerom otkriva kakav je vaš odnos

Čak i kod najsrećnijih parova mnoge stvari ostaju neizrečene. Ali, kada zaspimo, naša podsvest se probudi i sve otkrije. Saznajte šta položaj spavanja otkriva o vašem odnosu.

Foto: Shutterstock

Viljuška

Istraživanje psihološkinje za odnose Korine Svit pokazalo je da 18 posto parova spava u ovom klasičnom položaju. Ovaj položaj ukazuje na intimnost i duboko razumevanje među partnerima.

Takođe govori o ulogama u odnosu. Ako ste vi “velika viljuška”, zaštitnički se odnosite prema partneru, a možda ste ponekad i malo posesivni. Ako ste “mala viljuška”, imate poverenja u partnera i osećate se sigurno uz njega.

Zanimljivo je, kako povezanost u odnosu s vremenom postaje jača, položaj “viljuška” pretvara se u “odmaknutu viljušku” s malo prostora između partnera. To znači da jedno drugo mnogo bolje razumete nego pre i ne osećate potrebu da stalno dodirujete jedno drugo da biste znali da ste zaljubljeni.

Glava na grudima

Ovaj je položaj svakako jedan od najsigurnijih pokazatelja srećnog para. Pati Vud, stručnjakinja za govor tela i autorka knjige “Vodič za signale u čitanju govora tela” tvrdi da osoba koja stavi glavu na partnerove grudi pokazuje svoju zavisnost, dok ona koja spava na leđima dokazuje svoju moć i želju da zaštiti svoju drugu polovinu.

U svakom slučaju ovaj položaj je znak da imate duboko poverenje u svog partnera.

Okrenuti jedno prema drugom

Kada partneri spavaju okrenuti licem jedno prema drugom, to govori o njihovoj emocionalnoj povezanosti. Ako se dodiruju dok tako spavaju, oni žele iste stvari u odnosu i savršeno razumeju jedno drugo.

Njihov odnos je nenaporan i skladan. Ali, ako spavaju okrenuti jedno prema drugome, ali se ne dodiruju, prostor među njima govori o tome da oboje žude za više intimnosti i komunikacije u odnosu, ali to ne uspevaju da ostvare, kaže Svit.

Držanje za ruke

Spavanje na maloj razdaljini uz držanje za ruke ili uz neki drugi dodir pokazuje da je par siguran u svoj odnos. Nisu im potrebni veliki gestovi da bi znali da je partner zaljubljen u njih. Hilari Tompson, američka savetnica za velnes, kaže da su sitni dodiri podsetnici prisutnosti i ljubavi koje partneri daju jedno drugome.

Zagrljaj nogama

Isprepletene noge partnera prilikom spavanja još su jedan znak kvalitetne veze. Čak i ako ne spavaju vrlo blizu jedno drugom, ovaj položaj govori o povezanosti i želji za dubljom telesnom i emotivnom vezom.

Vudova takođe kaže da parovi koji ovako spavaju funkcionišu kao jedno i brinu se jedno o drugome. Ako jedan partner češće “grli” drugog nogama, to znači da je on više angažovan u odnosu, piše Cdm.

Zatvoreno za komentare.