Greške koje muškarci prave u razgovoru sa ženama

Greške koje muškarci prave u razgovoru sa ženama

Često je baš razgovor ono u čemu muškarci najviše greše kad su u pitanju žene, jer nakon što skupe hrabrost i napokon priđu devojci koja im se sviđa, u mnogo slučajeva baš na tom koraku čine greške koje im ta ista devojka neće oprostiti.

Zato vam danas donosimo najčešće greške koje muškarci prave prilikom razgovora sa nežnijim polom, a kojih često nisu ni sami svesni. Ako ste se prepoznali u tekstu, vreme je da poradite na sebi i ispravite nedostatke koji vam umanjuju šanse da se svidite devojci koja se sviđa vama.

Ne slušate šta pričaju

Nemojte samo da klimate glavom i glumite da je slušate dok razmišljate o tome koliko dobro izgleda. Verujte, u jednom trenutku će shvatiti da ste odsutni i pomisliće da vam nije zanimljiva. Slušajte o čemu priča, budite u razgovoru i postavljajte pitanja vezana za stvari o kojima razgovarate, čime ćete joj dati do znanja da vam je zanimljiva i da ste stvarno zainteresovani za nju.

Previše ste napadni

Često se događa da prilikom razgovora postavljate pitanja koja nisu primerena ili previše zadiru u njenu intimu. Nemojte da budete previše napadni i zasipate je pitanjima koja će razgovor da odvedu u neugodnom smeru. Ako se oseti ugroženo, mogla bi da se povuče u sebe i na taj način vam zatvori šansu da je osvojite i provedete veče u njenom društvu. Ne glumite policajca, jer niko ne uživa u razgovoru koji liči na policijsko ispitivanje.

Izbegavate kontakt očima

Izbegavanje kontakta očima jedna je od najčešćih grešaka koje činite kad razgovarate sa ženom koja vam se sviđa. To je najčešće znak da vam je samopouzdanje nisko, a kako žene vole muškarce koji su samopouzdani, verovatno možete da zaboravite na bilo kakvo dalje druženje sa njom tokom večeri. Verujte, kontakt očima i smešak prilikom razgovora čine čuda, i zbog toga, ako ste jedan od onih koji ponavlja ovu grešku, učinite sve da je što pre ispravite.

Ne govorite razgovetno

Verovatno nema osobe kojoj se barem u jednom trenutku nije dogodilo da prilikom razgovora sa prekrasnom ženom ne počne da zastajkuje, muca ili priča previše brzo da bi ta ista osoba mogla normalno da razume izgovoreno. Da, to se najčešće događa zbog treme i prevelike uzbuđenosti, pa je bitno da stanete na loptu, usporite i pripazite na način kako izgovarate reči. Budite jasni, glasni i pripazite da ne pričate sebi u bradu, jer niko ne voli kad mu sagovornik ne priča dovoljno razgovetno.

Usmeravate razgovor u smeru koji vam odgovara

Okrećete li često razgovor na stranu koja vam odgovara? Nemojte. Znamo, često vam je dosadno da slušate o ljubavnim problemima njenih prijateljica, o cipelama koje joj se sviđaju ili o dogodovštinama s posla, ali bitno je da saslušate šta ima da kaže, razgovarajte o njoj i stvarima koje je raduju. Neka se u svakom trenutku oseća posebno, jer uvek će uživati u razgovoru s muškarcem kojeg interesuje ono što ima da kaže.

Raspravljate se kad za to nije mesto

Za sve postoji vreme i mesto, a razgovor sa devojkom koja vam se sviđa u opuštenoj atmosferi definitivno nije mesto za rasprave. Možda će ponekad izgovoriti nešto s čime se ne slažete, ali to ne znači da zbog toga morate odmah da okrenete razgovor u raspravu bez kraja. Zapamtite da ne morate baš uvek da budete u pravu, opustite se i prećutite neke stvari koje vam u tom trenutku ne pašu, jer vam u ovom slučaju rasprava može doneti mnogo više štete nego koristi.

Zatvoreno za komentare.