Idealne godine za venčanje kako biste imali dug i srećan brak

Idealne godine za venčanje kako biste imali dug i srećan brak

Venčanje sa 20 ili možda bolje 30 godina? Otkriveno je koja je idealna starosna godina za sudbonosno "da" ako želite ostati zajedno duže nego ostali partneri ili zauvek.

Neki to rade u ranim 20-im godinama, drugi u srednjim 30-ima. Govorimo o venčanju, odnosno trenutku kada se dvoje ljudi odluči na zajednički život za sve preostale dane i godine. Međutim svi mi pre nego sto se odlučimo na ovaj veliki korak, se upitamo: kada je savršeno vreme reći sudbonosno "da"?

Istraživači s Univerziteta u Utahu otkrili su kada je idealno vreme za taj trenutak. Na temelju algoritama uspeli su izračunati savršenu starosnu godinu za venčanje koja garantuje dug i sretan brak.

Za studiju, sociolog Nikolas H. Volfinger analizirao je podatke nacionalne studije o rastu porodice za razdoblje od 2006. do 2010. godine i od 2011. do 2013. godine.

Rezultat:

Parovi koji su se venčali između 28 i 32 godine nisu rastavljeni jednako često kao mlađi ili stariji parovi. Kao rezultat jasno je vidljivo da se stopa razvoda smanjuje od adolescentskih godina prema kasnim 20-ima i opet kreće rasti nakon 32. godine života i to za 5% sa svakom godinom.

Zatvoreno za komentare.