Vaša veza može biti ugrožena zbog ovoga

Vaša veza može biti ugrožena zbog ovoga

Nemoguće je razdvojiti vaš digitalni život od onoga koji ste stvorili sa svojim partnerom. Vaše navike u korišćenju kompjutera i pametnih telefona, međutim, mogu da pokvare vašu vezu, a da vi uopšte ne budete toga svesni.

 Foto: Shutterstock

Iz tog razloga je bitno pridržavati se nekih jednostavnih pravila ponašanja u ovom novom tehnološkom svetu.

Napravite pauzu u korišćenju vaših omiljenih gedžeta

Mnoga naučna istraživanja su pokazala da je zdravo da se ponekad odvojimo od naših telefona i kompjutera, a to posebno važi kada smo u braku ili vezi.

Malo ko uživa kada njegov partner za vreme zajedničkih trenutaka non-stop gleda u svoj mali ekran i čini se da nas uopšte ne sluša. Konstantno proveravanje društvenih mreža i email-a je takođe opterećujuće i za same pojedince.

Ne kažemo da treba da prestanete da koristite svoj telefon kada ste sa vašim dragim/om, ali svakako budite umereni.

Budite oprezni na društvenim mrežama

Kada ste u vezi, više ne možete da se ponašate na Instagram-u, Facebook-u i Twitter-ukao ranije. Sve što objavite će najverovatnije biti pod budnim okom vašeg partnera pa jedan neoprezan lajk na sliku nasumične osobe sa ovih društvenih mreža može da bude razlog velike svađe između vas.

 Foto: Shutterstock

Isto tako, konsultujte se kada postavljate slike na kojima ste zajedno jer ne želi svako da deli svoju privatnost sa drugima kao vi.

Dogovorite se oko slanja poruka

Neki ljudi vole konstantno da šalju poruke, dok je drugima to velika gnjavaža i preferiraju da manje vremena troše na njihovo kucanje. I jedan i drugi lični izbor su u redu, ali mora da postoji dogovor između partnera u vezi sa njihovom digitalnom komunikacijom kako ne bi došlo do nesporazuma.

 Foto: Shutterstock

Ako, na primer, jedan partner šalje poruke drugom ceo dan, a ovaj nudi kratke odgovore bez mnogo entuzijazma, jasno je da očekivanja prve osobe neće biti ispunjena. Ako se unapred znaju preferencije partnera, međutim, šanse za konflikt su značajno manje.