Kada možete da raskinete putem telefona

Kada možete da raskinete putem telefona

U moru načina na koje par može raskinuti, definitivno je najgore raskinuti putem telefona. Time ne pokazujemo nimalo poštovanja prema drugoj strani.

Neki ljudi žele da izbegnu susret pa biraju lakši put, ali ovo je tipično za nezrele tinejdžere, a ne za odrasle osobe. Lorli Salkin, savetnica za veze otkrila je da je raskid preko telefona prihvatljiv jedino u ova dva slučaja.

Viđate se tek nekoliko nedelja

- Ako ste izašli samo pet, šest puta, u redu je da tu osobu nazovete i kažete joj da ovo neće funkcionisati - napominje Salkin. Stvar je u tome što niste proveli mnogo vremena zajedno i niste bili u vezi. Nikako nemojte samo da prestanete da se javljate, jer bi to bilo veoma nepristojno. Definitivno treba izdvojiti pet minuta da kažete toj osobi da vam je bilo lepo, ali da ne želite više da se viđate sa njom - kaže savetnica.

U vezi ste na daljinu

Daljina u nekim vezama nije problem niti glavni razlog raskida, ali ako ste odlučili kako je vreme da krenete dalje, bolje to učiniti preko poziva nego pri sledećem susretu.

- Iako bi najbolje bilo raskinuti uživo, partner bi vas mogao smatrati okrutnim što ste čekali sledeći susret ili isplanirali putovanje samo da mu kažete da ne želite više da ga vidite - kaže Salkin.

U svim drugim slučajevima, potrudite da pokažete bar trunku poštovanja, nađite se i recite im svoju odluku uživo.

Zatvoreno za komentare.