Kako da uživate u ljubavi bez straha da će proći

Kako da uživate u ljubavi bez straha da će proći

Iako bi ljubav trebalo da bude divna, nije baš uvek takva.

Foto: Shutterstock

S jedne strane, sve vam deluje lepše i veselije kada ste zaljubljeni, i lagano "plovite" kroz dan. Ali, možda ne možete da jedete. Ili ne možete da se koncentrišete. Ne možete da prestanete da mislite na njega/nju.

Možda se odjednom osećate nesigurno i pitate se: "Da li je ovo stvarno? Da li je on/a pravi/prava za mene? Hoće li me ostaviti? Oseća li isto prema meni?"

Foto: Shutterstock

Dakle, ljubav, pored sreće i zadovoljstva može ponekad da nam donese i osećaj nesigurnosti, pa čak i neka neprijatna osećanja.

Iskustvo zaljubljivanja može pomalo da nas destabilizuje, a posebno ljude koji su navikli da imaju kontrolu nad svim.

Ako je i vas neko "oborio s nogu" i pomalo ste uplašeni zbog toga, evo kako da se izborite sa tim osećanjima.

Vozite se na tom "talasu"

Foto: Shutterstock

Osećanja su privremena, i čak i ona koja vas potpuno obuzmu, prođu. Dobra vest je da to što osećate radost ili neku neprijatnost znak da ste ljudsko biće sposobno da iskreno voli.

Možda ćete, kad ste zaljubljeni, zaboraviti da jedete neki dan, ali ćete se na kraju "sabrati". Ne plašite se da uživate u ljubavi!

Ne brinite šta nešto znači

Foto: Shutterstock

Kada vaš mozak "preuzmu" hemikalije koje se proizvode kada smo zaljubljeni, perspektiva vam se potpuno promeni i o nekim stvarima drugačije razmišljate. Ali, pokušajte da odolite potrebi da previše analizirate svoju vezu.

Ne morate ovog minuta da znate kuda veza vodi. Ne morate da analizirate koliko je vaš partner emotivno dostupan zbog toga što vam je pomenuo o svom razvodu kroz koji je prošao.

Ne morate da brinete zašto je vašoj partnerki trebalo dva sata da vam odgovori na poruku. Ne morate čak ni da pokušavate da dešifrujete da li vas vara intuicija kada vam kaže da ste našli onog pravog ili onu pravu.

Siguran način da upropastite vezu je da u nju "ubrizgate" malo anksioznosti. Umesto toga, pokušajte da ostanete hladni i prihvatite činjenicu da se na početku nove veze ponekad osećate nesigurno.

Dajte partneru prostora

Foto: Shutterstock

Ako osećate da su vas emocije potpuno savladale, sve su šanse da se i vaš partner tako oseća. Ono što je važno da zapamtite je da svako oseća emocije na svoj način – neki ljudi uživaju u tome da budu preplavljeni emocijama, drugi traže nešto što će im skrenuti pažnju sa toga.

Kakav god da je vaš partner tip, bitno je da mu date prostora, kako ne bi došlo do situacije da ga emocije "guše" na početku veze.

Na kraju, znajte da usponi na kraju nadvladaju padove u ljubavnim vezama, i da je vredno to izdržati sa pravom osobom.

 

Zatvoreno za komentare.