Kako su veze izgledale nekada a kako sada: Koja vrsta veze vama odgovara?

Kako su veze izgledale nekada a kako sada: Koja vrsta veze vama odgovara?

Čekanje da fiksni telefon zazvoni, duge šetnje pored reke, iščekivanje poljupca - samo su neka od obeležja ljubavnih priča koje su se desile u ne tako davnoj prošlosti. Ogromne promene su u poslednjih nekoliko decenija zadesile sferu veza, a ovo su samo neke od njih.

Definicija 

Photo: Pexels

Ne tako davno, parovi nisu morali da definišu odnos. Znalo se, kad se poljube postali su par. Danas, u opticaju je mnogo mogućnosti - šema, kombinacija, zabavljanje.

Kada šema postaje veza, pitanje je oko kog često ni akteri nisu saglasni, pa dolazi do raznih problema.

Udvaranje

Photo: Pexels

Mesec izlaženja i poljubac, dva meseca, pa maženje, tri meseca i seks - današnjim generacijama ovaj scenario deluje smešno. Sve je mnogo brže, a seks na prvom sastanku postaje pre pravilo nego izuzetak.

Plaćanje 

Photo: shutterstock

Nekada se znalo, muškarac zove na sastanak i on plaća.

Danas kraj sastanka može biti neprijatan sa otimanjem računa, odlaskom do toaleta u pogodnom trenutku bilo da se plati račun ili izbegne njegovo plaćanje, do krajnjeg dogovora da svaka strana plati svoj deo.

Komunikacija 

Photo: Pexels

Čekanje da zazvoni fiksni telefon i nemogućnost da se u svakom trenutku dođe do simpatije imali su svoje čari jer je čežnja rasla. Danas sa simpatijom razmenjujemo bezbroj poruka, pa u tom moru nema više mesta za iščekivanje.

Ali ima za nesporazume jer uprkos mnoštvu smajlija, velika je mogućnost da će neko nešto pogrešno protumačiti, pogotovo u početku.

Internet 

Photo: Pexels

Danas možemo svakog da proverimo čime stičemo iluziju sigurnosti, ali istovremeno postajemo i paranoični. Osim toga, gubi se čar postepenog upoznavanja i otkrivanja osobe, jer nam je sve već servirano na "Instagramu" i "Fejsbuku".

Sve je tu, od političkih stavova, preko drugara, do jučerašnje večere.

Početak zabavljanja otvara druga pitanja, da li i kada objaviti zajedničku fotografiju na profilu, ko to prvi treba da uradi, da li zvanično objaviti status veze, da li dodati ime partnera.

Zatvoreno za komentare.