Kakve devojke muškarci biraju za brak?

Kakve devojke muškarci biraju za brak?

Muškarci ne žele da se žene ukoliko nisu sigurni da čine pravi izbor kad odlučuju da li će im devojka postati supruga. Kakve devojke muškarci biraju?

Foto: Shutterstock

Čak i danas, mnogi muškarci smatraju da je njihova odgovornost da obezbede porodicu. To je emocionalno opterećenje koje odaberu, ne zato što su na to primorani, već zato što žele.

A ono što takvi muškarci žele zauzvrat, često je žena koja im nudi podršku i ohrabrenje.

Neki muškarci su nesigurni. Možda smatraju da nemaju to što im je potrebno da bi se odlučili za brak, bilo da je reč o poslovnom uspehu ili kući.

Kako većina muškaraca posmatra svoju ranjivostkao slabost, možda će im trebati supruga koja im daje potvrdu i pomaže im da se osećaju poštovano.

Portal YourTango je sproveo anketu među muškarcima kako bi otkrio kada oni postaju uvereni da je njihova partnerka prava i da žele sa njom da uđu u brak.

Ovo su njihovi odgovori...

Prihvatanje moje ranjivosti

- Znao sam da želim da oženim svoju devojku kada je pokazala da želi da sazna sve o meni, pa čak i stvarima koje me povređuju, a istovremeno mi pruža najveći osećaj sigurnosti. Znao sam da mogu da joj verujem - Džejson (32).

Foto: Shutterstock

Pružanje podrške

- Želim da oženim ženu kojoj je naš odnos prioritet i koja želi da mi bude prava podrška - Damjan (26).

Čini me srećnim

- U slučaju moje devojke, rekao bih da mi porodica i prijatelji kažu da izgledam mnogo srećnije. Nije da nisam bio ranije, ali postoji nešto izvanredno u ovom odnosu što je vidljivo onima koji me dobro poznaju. Ona me čini srećnom - Lijan (35).

Mora da ima osobine i sposobnosti na osnovu kojih ću znati da će biti dobra majka
- Kada provodim vreme sa njom mogu da uočim da li bi bila dobra mama - Paul (29).

Da bude jaka i stabilna

Većina žena želi biti sa muškarcem koji je već ostvaren i finansijski stabilan. Želim da oženim snažnu ženu koja će biti deo moje borbe, koja se nikada neće odreći porodice, u dobrim i lošim vremenima - Kris (33).

Dobro vaspitanje

- Njeno vaspitanje je veoma važno - način na koji ju je porodica odgajala može da mi kaže mnogo toga o njoj. U tim godinama se oblikuje čovek - Metju (28).

Foto: Shutterstock

Da vodi zdrav život

- Žena u dobroj kondiciji, koja vodi računa o zdravlju, tako da može da ima zdravu decu sa mnom - Džejms (45).

Mora da zna da kuva

- Nekoga koga bih mogao da vidim srećnog za 50 godina kad smo stari i osedeli. Bonus ako može da napravi kukuruzni hleb tako dobar kao moja mama  - Viktor (39)

Da imamo ciljeve

- Želim da oženim devojkom koja mi je slična i podržava me čak i ako imamo različite ciljeve. Na kraju dana, najvažnije je da smo zajedno - Fil (25).

Da je poznajem bolje nego sebe

- Kad drugu osobu znamo više nego sebe, kada sreća druge osobe nadmašuje vašu. Neko koga treba paziti i neko ko pazi na tebe. Partnerstvo koje vam omogućava da zajedno kao tim stvarate život - Amad (28).