Ključni period - ove godine su najizazovnije za brak!

Ključni period – ove godine su najizazovnije za brak!

Svaka ljubav može biti izložena izazovima, uključujući i one koje su na početku izgledale savršeno, što može dovesti do razvoda braka. Ove godine su najizazovnije za brak!

Foto: Unsplash

Prema najnovijem istraživanju, svaki četvrti brak u Srbiji završi se razvodom, obično nakon trinaest godina. Razvod braka nije retka pojava u našoj zemlji, gde su statistički podaci zabrinjavajući, dok je situacija u drugim delovima sveta još ozbiljnija.

Na primer, u SAD-u se raspadne polovina prvih brakova, 60% drugih brakova i čak 73% trećih brakova, prema portalu marriage.com.

Koje godine su najizazovnije za brak?

Brojna istraživanja širom sveta su analizirala kritične godine braka kada se najčešće javlja odluka o razvodu. Iako nema univerzalnog pravila, često se navodi da su prva, sedma i osma godina braka ključne.

Teorija o sedmoj godini kao najkritičnijoj je prisutna decenijama, popularizovana i filmom "The Seven Year Itch" iz 1955. godine sa Merilin Monro i Tomom Evelom.

Parovi koji uspeju da prežive sedmu i osmu godinu, koje takođe često završavaju razvodom, imaju veću verovatnoću da će njihov brak opstati, jer se najmanje razvoda beleži u periodu od devete do petnaeste godine braka, što mnogi nazivaju "drugim medenim mesecom".

Stručnjaci su identifikovali nekoliko uobičajenih razloga za razvod braka, uključujući finansijske probleme, neslaganje oko budućih planova, preljubu, konflikte sa članovima partnerove porodice, gubitak emotivne veze i ljubavi.

Izvor: 24sedam

Zatvoreno za komentare.