Konobar savetuje šta ne raditi na prvom sastanku

Konobar savetuje šta ne raditi na prvom sastanku

Konobari i šankeri vas posmatraju od trenutka kada uđete u kafić, sve do one pomalo neprijatne situacije kada razmišljate da li bi trebalo sami da platite račun, podelite ga ili prepustite partneru da to uradi. Prvi sastanak može da bude potpuni promašaj ili potpuni pogodak, a dosta zavisi od vas.

 Foto: Shutterstock

Oni znaju i šta radi onaj koji ostane sam za stolom, kada devojke ode u toalet da popravi šminku, ili kada je ona “dokona” čekajući da se momak “olakša”.

Zato, pažljivo čitajte.

“Ukoliko osoba sa kojom ste izašli na sastanak želi da podeli račun, pristanite na to. Kavaljerstvo je divno, ali ne možete nekoga prisiliti da se tako ponaša, jer u suprotnom možete dovesti sebe u veoma neprijatnu situaciju”, kaže jedan američki konobar za Glamour.com.

On poručuje muškarcima da nikako ne poručuju hranu umesto devojke. “Ako dečko poruči hranu ili piće i za vas, a da vas pre toga ne pita šta želite, očekujte dug i nimalo interesantan sastanak. Momci, u redu je da naručite i za damu ukoliko ste pre toga razgovarali sa njom o tome, u suprotnom, to nikako ne bi trebalo da radite!”

Savet devojkama u vezi sa garderobom: “Da, znam, lepo vreme je pred nama i vi imate savršene noge koje želite da pokažete ekstremno kratkom suknjom ili haljinom, ali imajte na umu da postoji verovatnoća da u baru ili kafiću sednete na visoku, barsku stolicu, pa možete da otkrijete više nego što želite. Budite svesne kakav signal šaljete na taj način.”

Kako ćete znati da mnogo pričate? “Da li ste već popili piće, a od druge osobe niste čuli nijednu reč? Da, mnogo pričate. Konverzacija treba da bude kao dobar seks: učestvuju obe strane!”

 Foto: Shutterstock

Konobar savetuje i da pazite šta naručujete. Crveno vino može lako da vam ostavi privremene fleke na zubima, a određenom hranom, popur špageta, možete se lako isflekati i izgledati neuredno. Ukoliko baš ne možete da odolite naručivanju ovog pića ili hrane, barem s vremena na vreme idite do toaleta da proverite imate li “neželjenih tragova” na sebi.

“Nemojte da odustanete samo zato što vam se ne sviđa kako izgleda osoba sa kojom ste izašli na prvi sastanak. Jednom sam video devojku koja je zbog toga ‘eksirala’ svoje piće i izletela napolje. Kada već odvojite vreme da odete sa nekim na dejt, barem dajte sebi šansu da ga upoznate, iako vam na prvi pogled ne izgleda preterano privlačno.”

Na kraju, konobar damama savetuje da naruče ono što zaista žele, a ne ono što misle da bi trebalo. “Viđao sam devojke koje su poručile salatu i sve vreme je nezainteresovano prevrtale po tanjiru. Pored toga što će se ta hrana na kraju baciti, zar ne želite da vas potencijalni dečko zaista upozna i vidi šta i kako jedete?”