Lekcije slomljenih srca koje će pomoći da prebolite raskid

Lekcije slomljenih srca koje će pomoći da prebolite raskid

Ako partner nikad nema vremena za vas, i pokazuje da mu nije stalo, imajte na umu da ljubav neće biti dovoljna i ne dopustite da vas prekid veze uništi, poručuju ljudi koji su ga preživeli. Svi smo doživeli barem jedan raskid u životu i preživeli smo, iako se u trenutku raskida čini da se nikad nećemo oporaviti.

 Foto: Shutterstock

Važno je imati na umu da vreme čini svoje, ne samo kad je u pitanju slomljeno srce, nego i kad su u pitanju - pouke. Naime, iz svakog raskida ponešto možemo da naučimo, pre svega o sebi. Evo nekih od najboljih odgovora iz ankete na tu temu na stranici Redit: 

1. Naučila sam da moram da prestanem da sebe stavljam na poslednje mesto, u nadi da će me neko drugi postaviti na prvo.

2. Bolje je biti sam nego sa pogrešnom osobom.

3. Ne ulazite u odnos s nekim ko bi vam 'mogao biti' partner, nego s nekim ko to jeste.

4. Ne ignorišite crvene zastavice. Imala sam više crvenih zastavica koje su se podizale tokom veze s bivšim partnerom, kad bi pokazao da bi izabrao bilo što drugo umesto mene, na primer slanje poruka prijateljicama dok bismo bili zajedno, iako sam mu rekla da mi je to neugodno, ali bih svaki put odlučila da mu verujem, jer sam ga volela, a ljubav pobeđuje sve, zar ne? Ali kad ti neko pokaže kakav je, veruj tome. Prava osoba neće te dovesti u tu situaciju - piše Lindsyeg. 

 Foto: Shutterstock

5. Ako neko želi da bude sa vama, jednostavno će biti. Istina, kada kažu da su zauzeti zbog posla, ili obaveza na fakultetu, verovatno ne lažu baš svaki put, ali ako zaista žele da provedu vreme sa vama, naći će ga. Zato nemojte sediti i nadati se da će biti drugačije kad završi taj projekat, ili kad diplomiraju, jer u 99 posto situacija neće.

6. Odlazak ponekad ne znači i odustajanje. Nekad sam verovala da odlazak znači odustajanje i da se sve može rešiti razgovorom i time da se boriš da uspe. Međutim, vredi naučiti prepoznati razliku između onoga što je mrtvo i ne zaslužuje da ulažete energiju u to i onoga za šta se vredi boriti, piše MuffinBottomTop.

7. Pre svega, naučite voleti sebe, ljubav druge osobe bilo kad se može ugasiti, iz hiljadu različitih razloga. Zbog toga, ako još niste, krenite na put ljubavi prema sebi. Vi ste i doslovno jedina konstanta u vašem životu i to kako volite sebe odražava se na kvalitetu vaših veza i vašu sreću, piše SammyJC22.

 Foto: Shutterstock

8. Ne vraćajte se na potopljeni brod. To što ste proveli neke godine zajedno ne znači da možete obnoviti odnos i da će funkcionisati. Ako ste zaključili da je vreme da krenete dalje, a još razmišljate o nekim situacijama iz bivše veze, dajte vremena sebi da raščistite stvari, ali krenite napred umesto da smišljate razloge zbog kojih bi trebalo da ostanete, potpisuje Salthyhoth.

9. Nemojte izgubiti sebe ako vas povrede. Nemojte postati loša osoba zato što su vas povredili, ostanite iznad toga. Budite dobri, volite ljude oko sebe i imajte na umu ko ste. Ne dozvolite da vas unište, kaže Pugblep.

10. Možete voleti nekoga svim srcem, kao i on vas, ali to ne znači da vam je suđeno da ostanete zajedno. Vaši planovi i ciljevi moraju se uskladiti da biste mogli raditi na vezi, u protivnom, samo ljubav neće biti dovoljna, tvrdi MajesticLilFruitcake. 

11. Ako morate uveravati nekoga da bude s vama, nemojte to raditi. 

12. Ne dopustite da vas netko tera na to da morate 'zaraditi' pažnju i ljubav od njega. Ako vas neko voli, to će vam pokazivati stalno, a ne samo kad dobije to što želi, kaže HeadlessVictory.

13. Jača sam nego što mislim da jesam. Čak i kad sam se gušila zbog napada anksioznosti usled osećaja usamljenosti, prežiela sam i iskoristila to za razvoj, piše Ethel12.

 Foto: Shutterstock

14. Nije tačno da imamo samo jednu srodnu dušu. Postoji obilje prilika oko nas, tvrdi The BergerBaron.

15. Njihove greške nisu i vaše greške. Ma koliko vas pokušavali uveriti u to, vi niste krivi za njihovu bol, niti je možete ispraviti, kaže Kms5549. 

16. Ponekad se ne možete približiti osobi i nikad nećete znati zašto je završilo. 

17. Preživeo sam sva svoja najgora iskustva i nastavljam dalje.