Ljubav goji: Naučnici objašnjavaju zašto se gojimo kada uđemo u vezu

Ljubav goji: Naučnici objašnjavaju zašto se gojimo kada uđemo u vezu

Znamo koliko je teško izgubiti višak kilograma ali oni koji su trebali da dobiju neki novi kilogram, tvrde da je taj put još teži. A možda je trebalo samo da se zaljube. Jer, kako pokazuju najnovije svetske studije, četiri od pet učesnika istraživanja o uticaju nove veze na navike i kilažu, reklo je da su se u ugojili kada su se zaljubili.

Foto: Shutterstock

Najčešći razlozi za ovakav uticaj nove veze na kilažu su ti što parovi, vreme umesto ranijih vežbi i treninga, troše na sastanke i sedenje. Neki su počeli i da više jedu. Istraživanje koje je uradila kompanija Dženi Krejg, došlo je i do sasvim egzaktnih podataka o gojenju u braku a oni kažu da su se ispitanici u prvoj godini braka u proseku gojili po čak 8 kg.

I doktorka Nensi Rahmana, koja u Los Anđelesu radi operacije smanjenja želuca, kao način rešavanja problema gojaznosti, tvrdi da među njenim pacijentima ima dosta onih koji su dobili na težini posle ulaska u novu vezu ili venčanja.

Foto: Shutterstock

Ljudi u srećnim vezama i braku, skloni su da posegnu za nezdravom hranom pa i da je zaliju alkoholom, koji je takođe pun kalorija. Smatra se i da su srećni parovi skloni uživanju u kasnim večernjim obrocima, što sve zajedno dodaje kilograme.

Foto: Pixabay

Stručnjaci sa svoje strane pak savetuju, da bi umesto na piće ili večeru parovi zajedničko vreme mogli da potroše na šetnju ili časove joge.

Zatvoreno za komentare.