Ljubav ne podrazumeva idealizovanje partnera - ovo su znaci da se previše "dajete" u vezi

Ljubav ne podrazumeva idealizovanje partnera – ovo su znaci da se previše „dajete“ u vezi

Zaljubljenost je predivan osećaj i period u kome se osećamo poletno i veselo, ali i vreme kada je to idealizovanje partnera i sve njegove mane pretvaramo u vrline.

Foto: Unsplash

Zbog toga bi, i kada ste zaljubljeni, trebalo da stojite čvrsto na zemlji, jer romantika ume da pomuti um, te da neke stvari ne posmatrate realno.

Kao i u svim segmentima života, i ovde treba biti realan i imati meru. Ukoliko je davanje obostrano, veza cveta, međutim, ukoliko se partneri ne trude jednako, posle nekog vremena nastaće problemi u vezi.

Ovo su znaci da se previše dajete u vezi:

1. Ne vidite nijednu njegovu manu

Ukoliko sve njegove mane posmatrate kao vrline ili, još gore, pravite se da ih ne vidite, znak je da partnera ne posmatrate realno. Ukoliko ste inače tip koji druge ljude diže u nebesa, a sebe potcenjuje, razmislite šta se krije iza toga.

U redu je da partneru ne tražite “dlaku u jajetu”, ali znajte da nije realno da neko nema mana. Uostalom, obožavanje nekoga može biti nezdravo i može odvesti u problem.

2. Zanemarujete bliske ljude

Ako mislite da ćete nedostajati partneru ukoliko provedete par sati sa svojim bliskim ljudima, verovatno se varate.

Vi niste jedna osoba, pa iako funkcionišete dobro kada ste zajedno, zdravo je da svako ima svoj život, prijatelje, obaveze i hobije.

Najgora stvar je trpeti zbog ljubavi i zanemarivati ljude koji su u vašem životu bili i pre novog partnera.

3. Povlađujete mu

Ako mu držite stranu i kada nije u pravu, može pomisliti da nemate svoje mišljenje i vremenom ćete izgubiti njegovo poštovanje.

Ukoliko je partner nervozan, distanciran, ćutljiv, to ne znači da morate da oblećete oko njega i da mu ispunjavata svaku želju.

Još gore, nemojte misliti da je do vas, jednostavno je, svako ima loš dan ili deo dana. Kada se smiri, porazgovarajte i vidite šta ga je dovelo do takvog ponašanja.

Zatvoreno za komentare.