Zašto ne bi trebalo da imate zajednički profil sa svojim partnerom na društvenim mrežama

Zašto ne bi trebalo da imate zajednički profil sa svojim partnerom na društvenim mrežama

Kada upoznamo neku osobu i uđemo u vezu sa njom, brzo se javlja želja da i svetu pokažemo svoju ljubav. Danas se to radi tako što se objavljuju zajedničke fotografije. Postoji, međutim, i drugi način, a to je da otvorite zajednički profil sa svojim partnerom.

Foto: Shutterstock

Stručnjaci za veze, s druge strane, smatraju da to možda i nije najbolji potez i preporučuju vam da dobro razmislite pre nego što se odlučite za nešto tako.

Vi možda mislite da je zajednički profil baš dobra ideja, ali pitanje je da li će i drugi to protumačiti na isti način. Oni mogu da posumnjaju da nešto ne štima u vašoj vezi i da je zajednički profil samo fasada koja krije pravu istinu.

Foto: Shutterstock

"Jedan od razloga zbog koga se parovi odlučuju na ovaj potez je nedostatak međusobnog poverenja između partnera", rekla je ekspertkinja za veze Šenon Smit za Bravo TV i dodala: "Možda je jedan od partnera bio neveran pa ga drugi sada kontroliše na ovaj način."

Terapeutkinja Suzana Flores se slaže sa ovim stavom. "Psihološki gledano, zajednički profil je znak nesigurnosti", izjavila je ona za veb-sajt Mashable. Ona smatra da je za zdravlje veze važno da partneri imaju prostor za sebe, bilo u stvarnom ili virtuelnom svetu.