Evo koja je razlika u godinama između partnera idealna za dugu i stabilnu vezu

Evo koja je razlika u godinama između partnera idealna za dugu i stabilnu vezu

Kad je ljubav u pitanju neki veruju da su godine samo broj. Međutim šta ako stvarno razlika u godinama između partnera može otkriti koliko će vaša veza trajati?

Foto: Shutterstock

Iako niko nema jasne dokaze zbog čega neka veza funkcioniše uspešno, čini se da su istraživanja pokazala presudni faktor. Istraživanje sprovedeno u SAD-u Na Univerzitetu Ejmori u Atlanti, postoji matematički izračunata savršena razlika među partnerima, koja može povećati šanse za uspešnu dugoročnu vezu.

U ovom istraživanju učestvovalo je 3.000 ljudi. Svi oni su bar jednom bili u braku. Naučnici su otkrili jednu zabavni činjenicu: što je je veća razlika u godinama, to je veći rizik od raskida.

Naravno, ne možemo biti sigurni i definitivno postoje izuzeci, ali rezultati mogu barem objasniti sukobe parova u različitim fazama života. To je zato što partneri imaju vrlo različite interese i ciljeve.

Foto: Shutterstock

Istraživači su podelili detaljnije statistike koje govore da je rizik od raskida parova s ​​više od 5 godina razlike 18 posto. Ako je dobna razlika 10 godina, rizik se dramatično povećava , do 30 posto, a za parove s 20 ili više godina razlike u dobi rizik od raskida je 95 posto.

Osim toga ako partneri imaju veliku razliku u obrazovanju, rizik od raskida je 43 posto.

Naučnici su takođe otkrili savršenu dobnu razliku, a to je jedna do tri godine. To su parovi koji imaju najveću šansu da ostanu zajedno, a verovatnoća raskida je tri posto.

Foto: Shutterstock

Zbog čega se to dešava? To je najverovatnije zbog toga što su njihovi životni ciljevi i vrednosti jednake.

Ali kao i u svemu i u ovome postoje izuzeci. Dakle, ukoliko ste dosta mlađi ili stariji od osobe koju volite to ne znači da nećete ostati s njom. U ljubavnoj vezi najbitniji su ljubav, međusobno poštovanje i uteha.

Zatvoreno za komentare.