Kako se nositi sa ljubomorom i posesivnošću

Kako se nositi sa ljubomorom i posesivnošću

Partneri se vrlo često susreću sa ljubomorom, posesivnošću, paranojom i sumnjom da ih drugi partner vara i da će ih ostaviti. To uništava skladnost u ljubavnom odnosu, zbog čega se rasprave i neslaganje najčešće završavaju raskidom.

Pronađite načine kako da se smirite i stanete ljubomori i paranoji na put. Proces menjanja sebe nije lak ni brz, ali ćete jedino tako sačuvati svoju vezu.

Ne šaljite mu poruke i ne zivkajte ga dok je sa prijateljima

Usmerite pažnju na nešto drugo – spremajte kuću, skuvajte kafu, čitajte knjigu ili gledajte svoju omiljenu seriju.

Izbrišite iz glave sliku da sedite kod kuće i čekate partnera dok se vrati

Isplanirajte svoje vreme! Možda jeste u vezi, ali niste sa partnerom vezani "kao creva". Ugovorite kafu sa društvom ili posetite aktualne izložbe u gradu. Kao što on ima vreme za sebe, na to imate pravo i vi.

Sve što vas muči napišite na papiru

Vođenje dnevnika o stvarima koje vas opterećuju zna biti jako lekovito, a i lakše ćete se osloboditi osećaja anksioznosti. Na taj ćete način uvideti i šta vam tačno smeta kod partnera.

Pre burne reakcije, udahnite

Neki ljudi ne razlikuju intuiciju od paranoje, pa njihove sumnje nisu zasnovane na činjenicama. Pokušajte da razmislite šta se tačno dogodilo, a šta je samo produkt vaše mašte.

Ne budite opsednuti društvenim mrežama

Umesto što partnera uhodite na društvenim mrežama, popričajte sa njim uživo! Pošto živimo u 21. veku koji nam nameće "instant" život, zaboravljamo prave vrednosti i zdrav način života. Prestanite da se zatrpavate poslom i nađite vremena za razgovor sa voljenom osobom, jer će vam posle biti žao. 

Zatvoreno za komentare.