Mladi danas najčešće raskidaju iz ovog razloga!

Mladi danas najčešće raskidaju iz ovog razloga!

Istraživanje sprovedeno među 2.461 singl Britancima dovelo je do iznenađujućeg podatka kada su u pitanju raskidi veza među mladim parovima.

Na prvi pogled, reklo bi se da dosada u odnosu vlada među starijim parovima, koji su u vezi godinama, pa i decenijama. Da od dosade, ipak, boluju i mlađi ljudi, pokazuje istraživanje sprovedeno u Britaniji. Ispitanici su imali od 18 do 30 godina i raskinuli su vezu u prethodnih 12 meseci.

Ispostavilo se da mladi najčešće raskidaju posle deset meseci zabavljanja, i to zbog - dosade. Čak dve petine ispitanika nije krilo da im je veza postala dosadna posle samo 10 meseci.

Istraživanje je pokazalo i da više od polovine raskida nije bilo uzajamno, 34 odsto ispitanika reklo je da je odluku donela samo jedna strana, a svaki peti je priznao da se sa bivšim partnerom nije razišao u miru.

Među razlozima za prekid veze su i nedostatak poverenja, što je bio kamen spoticanja za 31 odsto parova, i prevara, na koju se požalilo 22 odsto parova. Ono što je zajedničko mnogima je konflikt, pa se tako, svaki drugi par u vezi mnogo svađao.

Izvor: Novosti

Zatvoreno za komentare.