Možemo li se dva puta zaljubiti u istu osobu

Možemo li se dva puta zaljubiti u istu osobu

Raskinuli ste pre nekoliko godina, doživeli neke nove ljubavi, avanture... a onda ste se sreli i... i sada se čudno osećate? Niste jedini!

Stručnjaci, ali i životna iskustva, kažu da je moguće zavoleti ponovo osobu sa kojom ste nekada već bili u vezi ili u braku, i to se ne dešava retko. 

Međutim, treba razlikovati ljubav i zaljubljenost. Drugo osećanje je za razliku od prvog zasnovano na idealizaciji, a teško je idealizovati onoga koga ste dobro upoznali.

Dakle, moguće je voleti ponovo staru ljubav, jer loše mišljenje o nekoj osobi može da se promeni, neke ružne stvari ili teške reči koje su nekada davno rečene sada vam, možda, više nisu važne.

Dve osobe se ne razilaze samo zato što su prestale da se vole. Zapravo, često se dešava da se partneri i dalje vole ali imaju različite koncepcije kako veza ili brak treba da izgledaju, kako treba vaspitavati decu, raspolagati kućnim budžetom...

Ako tokom vremena uspeju da se slože oko tih pitanja, ili im ona više nisu važna jer su se okolnosti možda izmenile, ako ljubav, poštovanje i uvažavanje i dalje postoje, bivši partneri mogu opet da budu zajedno.

Do pomirenja može doći i nakon što se jedan od partnera zaljubio u nekog drugog, a onda vremenom shvatio da i dalje oseća ljubav prema bivšem ili bivšoj.

Dakle, stara ljubav može da se obnovi i nakon nekoliko godina, a ukoliko vam se ukaže takva prilika - ne okolišajte jer treću šansu teško da ćete imati.

Šta vi mislite o ovome?

Zatvoreno za komentare.