Da li zaljubljenost traje i u braku?

Da li zaljubljenost traje i u braku?

Ako ste bili zaljubljeni, ali se nikada niste udavali, onda je pitanje kako ljubav i veza zapravo izgledaju u kontekstu braka: kako ostati zaljubljen samo u jednu osobu do kraja života i da li je to moguće?

Jedini način da razumemo kako brak funkcioniše, koliko dugo traje i da li ljubav može da isčezne jeste da i sami budemo u braku. Ono što svi bračni parovi ističu jeste da je jako važno da provode vreme zajedno, ali i da komuniciraju. A često pričaju o tome i da se ljubav menja. 

Srećom, muškarci redovno koriste Reddit gde razgovaraju na takve teme, pa vam prenosimo neke od njihovih odgovora na pitanje da li se ljubav u braku menja? 

"Izvukao sam džekpot. Ona je moj najbolji prijtelj i partner. Mislim da sam imao sreće". 

"Imam 32 godine. Zajedno smo 16 godina i imamo dete od 13 meseci. Mislim da je volim više nego ikad. Komunikacija je ključ uspešne veze". 

"U braku smo 14 godina, ona je neverovatna osoba, a samo zbog toga sam i dalje zaljubljen u nju". 

"Sledeći mesec slavimo 20 godina braka. I dalje sam zaljubljen u nju, jer zajedno možemo da osvojimo svet". 

"U braku sam decenijama, pa je period medenog meseca odavno prošao. Ne bih rekao da smo "ludo zaljubljeni". Ali jako je volim. Prošli smo mnogo toga zajedno". 

"Apsolutno sam zaljubljen u nju iako smo razvedeni. Stalno je pričala umesto mene i ponižavala me u javnosti. Sada sam slobodan i život mi je fantastičan". 

"Da, volim svoju suprugu svim srcem. Ne volim je na isti način kao kada samo se tek venčali, ali je i dalje duboko volim, jer je moj najbolji prijatelj. Volim da provodim vreme sa njom. Ona je jako zabavna osoba i tera me da se smejem. Poznaje moje raspoloženje, moje potrebe i tu je da me voli i podržava 100%". 

"Nakon 32 godine braka volimo se više nego na početku. Oboje radimo od kuće na projektu koji volimo i retko kada smo razdvojeni. Prošli smo mnogo toga zajedno zbog čega bi se mnogo ljudi razvelo, ali mi smo zaista ozbiljno shvatili naše zavete "I u dobru, i u zlu"" .

"Moja žena zvoca sigurno manje od prosečne žene, ali i dalje to radi, pa me ponekad nervira. Osim toga, oženio sam najrazumniju, najprilagodljiviju i najemotivniju osobu na planeti. Uredna, veoma pametna, elokventna, obožava decu, tera me da budem blizak sa porodicom... A trešnjica na vrhu je da je veoma seksi". 

"Ne, ljubav ne traje zauvek. Uništavaju je male stvari. Na primer, kada smo prošli put izašli zajedno, prijateljica me je zaigrlila. Odmah me je odvela u stranu i optužila za flertovanje". 

"Mi smo tehnički i dalje u braku, ali smo se otuđili da bukvalno često putujem da ne bih provodio vreme sa njom. Voleo bih je čak i da zvoca. Umesto toga imam manipulativnog i nasilnog partnera sa nedijagnostifikovanim poremećajem ličnosti i ona predstavlja opasnost za moje psihološko stanje".

Zatvoreno za komentare.