Muškarci otkrivaju kakve "ulete" najviše vole da čuju

Muškarci otkrivaju kakve „ulete“ najviše vole da čuju

Ko kaže da muškarac mora da napravi prvi korak? Glupost! Ako nam se neko sviđa, onda mu to možemo reći. Međutim, to je lakše reći nego uraditi – kad se pojavi prilika da mu to kažemo, oklevamo… Prilaženje muškarcima bi trebalo da bude totalno normalna pojava.

Foto: Shutterstock

A tamo je i onaj lik za šankom koji je baš naš tip… i odjednom postanemo sramežljive klinke kakve smo nekada bile.

Ono što pomaže u toj situaciji je sledeća pomisao: osobi nasuprot nas nije nimalo drugačije. U krajnjoj liniji, uvek je potrebna porcija hrabrosti da se nekome priđe. S druge strane, postoji i nedavno provedeno istraživanje psihologa – koje nam može dati određenu dozu sigurnosti.

Naime, pokazalo se da muškarci vole kad im se priđe. A sada znamo i kako to tačno da uradimo. 

Na tome možemo zahvaliti Merijen L. Fišer. Naučnica sa Univerziteta Saint Mary dala je u svom istraživanju uvid u muški svet. Evo šta tačno trebate da znate…

Foto: Shutterstock

Kakvi "uleti" se sviđaju muškarcima

Kako bi dobili odgovor na to pitanje, naučnici su muškim ispitanicima prezentovali različite ulete u kombinaciji s fotografijama žena čiju privlačnost i slobodu su ranije procenili. Uleti su se ugrubo podelili u tri kategorije: direktan način, drski i grubi uleti i nevini početnički uleti.

Rezultati nam pokazuju sledeće: jednom zauvek je dosta sa sramežljivošću! Naime, muškarci vole direktan način. Direktni i jasni uleti su se pokazali najboljima. Dakle, itekako smemo direktno da pitamo momka za broj ili sastanak – to je mnogo bolje prolazilo od okolišanja i čavrljanja u stilu: "Često dolaziš ovde?"

Muškarci to vole direktno

Naučnici takođe znaju zašto "direktnost" toliko dobro prolazi. Ako se otvoreno pokaže zanimanje, ostaje malo mesta za različite interpretacije. A već nam je poznato da muškarci ne vole da čitaju između redova. Direktna i jasna izjava daje im sigurnost da pravilno reaguju.

Foto: Shutterstock

Nisu li to dobre vesti? Za nas to sada znači sledeće: savladati, usuditi se, uleteti. Ono što ne smemo prećutati: privlačnost je kod ocenjivanja takođe igrala ulogu. Posebno dobro su se pokazali direktni uleti ranije privlačno ocenjenih žena.

Međutim, poznato je i kako je privlačnost stvar ukusa. Svaki čovek pali se na drugačiji tip – inače bi svet bio dosadan. Dakle, neka vas to ne obeshrabri.

Uvek vredi sledeće: budi onakva kakva jesi! Ako neko već kod uleta glumi, to nije dobro. Dakle, ako si uzbuđena, osećaš se smešno ili se bojiš, jednostavno to reci! Naučile smo da ništa ne deluje simpatičnije od autentičnosti. Iskrenost i zajednički smeh odmah će probiti led.

Ostavi komentar