Šta da radite kada prijateljstvo preraste u nešto više

Šta da radite kada prijateljstvo preraste u nešto više

Za muško ženska prijateljstva mnogi i dalje smatraju da mogu postojati, međutim, ipak je više onih drugih koji su ubeđeni da u takvim odnosima kad tad dolazi do prelaženja granice.

 Foto: Shutterstock

Početak prijateljstva sa nekim muškarcem ili ženom uvek deluje bezazleno. Polako se upoznajete, razmenjujete mišljenja, sve intenzivnije komunicirate, razmenjujete intimne trenutke…Nakon toga obično dolazi ono stanje kada shvatate da su trenuci kada se ne vidite sa tom osobom potpuno drugačiji, da vam taj neko nedostaje i da želite da je stalno kraj vas…

Često sebe uhvatite kako vam više nije svejedno kada vam priča da mu se neko dopadne i da se u vama javlja crv ljubomore…tada izlazite iz prijateljske zone i više ništa nije isto.

Tada prosto morate sebi priznati da  želite da vaš odnos pređe na viši nivo i vidite da li ste na istoj talasnoj dužini. Treba biti iskren od početka i priznati drugoj osobi svoja osećanja ali i biti spreman da neće biti obostrana.

Ukoliko dobijete odgovor da vas taj neko gleda kao prijatelja, bilo koji pokušaj zadržavanja odnosa na starom biće samo emotivno iscrpno za oboje.