5 načina na koje nenamerno nervirate svog partnera

5 načina na koje nenamerno nervirate svog partnera

Vi i vaš partner ste jednostavno stvoreni jedno za drugo i on je osoba koju zaista ne želite da uznemirite – iz bilo kojeg razloga...

Foto: Shutterstock

Međutim, niko nije savršen i često se događa da se zbog gluposti iznerviramo, posvađamo i započnemo raspravu koja nam može poremetiti ceo dan i uništiti dobro raspoloženje koje smo do tad imali.

Svako od nas ima neke "mane" koje mogu nervirati osobu koja nas najverovatnije voli najviše na svetu, a da mi to ni ne znamo.

Foto: Shutterstock

Umesto da se svaki put iščuđavate zašto je vaš partner "poludeo", pročitajte ovaj tekst koji će vam otkriti zašto i na koji način ga možete iznervirati, a da toga niste ni svesni.

Ovo naravno važi i u obrnutoj situaciji, pa ako pronađete činjenicu koja važi za vašeg partnera, iskoristite ovaj članak da počne da shvata šta ne treba da radi u budućnosti...

Čistite... Nakon što je on počistio

Možda nije stavio posuđe u mašinu na način na koji vi volite ili nije očistio onako kako vi to radite... Nije ništa strašno – jer ćete vi to sve popraviti, ali postoji jedna velika stvar: vaš partner može pomisliti da ne cenite njegovu pomoć.

Foto: Shutterstock

Jedan način na koji ovo možete rešiti? Usmerite pažnju na veće stvari poput sakupljanja mrvica ili ostavljanja čarapa na sred sobe, a male stvari zaobiđite i pretrpite – ništa vam neće biti!

Konstantno se kritikujete

Bilo da ste zaista imali loš dan ili jednostavno želite kompliment, vašem partneru može biti emotivno iscrpljujuće da stalno bude neko ko će vam popravljati raspoloženje.

Foto: Shutterstock

Pokažite sebi malo više ljubavi tako što ćete sebi govoriti po jednu stvar na koju ste posebni svaki dan. Prema psiholozima, samoprihvatanje vam dozvoljava da budete intimniji i srećniji u vezama.

"Zalepljeni" ste za telefon

Iako ste popularni na Instagramu i svaki "like" vam znači, kada počnete da zapostavljate vašeg dragog zbog telefona, to nikako nije dobro jer će početi da se oseća nepoželjno i nebitno.

Foto: Shutterstock

Izborite se sa potrebom da morate da pogledate novu notifikaciju, poruku, novu sliku... Izdvojte vreme za uživanje sa partnerom bez telefona i videćete koliko će to pozitivo uticati na vašu vezu.

Dobro slušate... Samo ono što vas zanima

Jedan minut priča o planovima za vikend, a u drugom počinjete da diskutujete o svojoj omiljenoj emisiji. Biti dobar slušalac znači slušati u potpunosti vašeg sagovornika, odnosno u ovom slučaju partnera.

Foto: Shutterstock

Pokažite da ga slušate tako što ćete komentarisati na tu temu ili ponoviti po koju reč koju kaže.

Mešate se u njegov razgovor kada ste zajedno sa prijateljima

Iako je slatko i lepo kada jedno drugom možete da završavate rečenice, nakon nekog vremena isto to postaje iritantno!

Foto: Shutterstock

Sačekajte na vaš red i ne upadajte partneru u reč kada priča o nečemu.