Greške koje parovi prave na početku veze

Greške koje parovi prave na početku veze

Prvi mesec veze je na neki način najuzbudljiviji. Ali, zbog tog uzbuđenja, mnogi prave neke uobičajene greške, a vi ih izbegnite.

Pravite planove za budućnost

Photo: shutterstock

Evo jednog korisnog pravila iz serije "How I Met Your Mother" koje možete da prihvatite: "Nikada ne pravite sa partnerom za duži vremenski period od onog koliko ste zajedno".

Drugim rečima, ako ste zajedno mesec dana, ok je da pravite planove za naredni mesec, ali ne dalje od toga.

Naravno, to pravilo ne važi kada veza već postane ozbiljna, ali u prvom mesecu veze, svedite stvari o planiranju budućnosti na minimum.

Taj prvi period veze bi trebalo da se upoznajete, bez pritiska.

Govorite o ljubavi

Photo: StockSnap.io

Čak i ako ste pomislili da je vaš trenutni partner onaj pravi ili ona prava, prvi mesec veze nije vreme za razgovor o ljubavi. Imaćete vremena na pretek da razgovarate o tome, ne žurite.

U međuvremenu, razgovarajte u okrvirima "dopadanja" dok ne budete sigurni da je i partner zainteresovan za korak napred u vašem odnosu.

Pričate o venčanju

Photo: Unsplash

To se vezuje za prvu grešku o pravljenju planova za budućnost tokom prvog meseca veze. Imaćete vremena da pričate o braku ako vidite da vaša veza napreduje u tom smeru.

Ako počnete prerano da pričate o planovima za venčanje, možete da delujete očajno.

Predstavljate ga/je celoj familiji

Photo: shutterstock

Ok je ako upozna nekoga od vaših prijatelja, sestru, brata, ali nije pametno da u prvom mesecu veze partnera vodite na rođendan nekoga od familije. Imajte na umu da je početak veze vreme kada vi treba da se upoznajete, a ne da on/a upoznaje vašu užu i širu faimiliju.

Kupujete nešto zajedno

Photo: Unsplash

Prvi mesec veze nikako nije vreme za kupovinu zajedničkog psa ili nečeg sličnog. Osim ukoliko ne delite troškove za klopu ili nešto slično, zajedničkom kupovinom ili ulaganjem u nešto previše rano namećete obavezivanje u vezi.

Pričate o bivšem/bivšoj

Photo: shutterstock

Vaš partner želi da upozna vas, a ne kretena koji vas je ostavio. Naravno, u nekoj dužoj vezi je sasvim normalno razgovarati o bivšima. Ne zatrpavajte partnera gorkim i nepotrebnim detaljima o bivšima u ranim fazama veze.

Tražite novac

Photo: shutterstock

Jednostavno, nije pametno da u prvom mesecu veze tražite od dečka ili devojke da vam pozajmi novac. Uostalom, vaš prvi mesec može da postane i vaš poslednji mesec veze.

Dajete mu/joj ključeve stana

Photo: Pixabay

Pažljivo postavite granice na početku veze. Dakle, ne tražite od partnera da menja neke svoje životne planove zbog vas, zabavljate se tek mesec dana.

Ne očekujte da otkaže dogovore sa prijateljima (ako se već dogovorio) da bi bio/bila sa vama. Sasvim je u redu da imate odvojene živote, posebno u početnoj fazi veze.

I ni u ludilu u prvom mesecu veze ne dajte partneru ključeve svog stana, koliko god vam se činilo da je on/a super i da će vaša veza da potraje.

Pojavljujete se kod nje/njega na poslu

Photo: shutterstock

Pustite da prođe nekoliko meseci veze pre nego što partnera pokupite s posla. Ne želite da sve njene/njegove kolege odmah znaju za vas jer, njeno/njegovo radno meste je njen/njegov prostor. Poštujte to.

Zatvoreno za komentare.