Nova ljubav nakon raskida: Šta je bolje - biti neko vreme sam ili ne?

Nova ljubav nakon raskida: Šta je bolje – biti neko vreme sam ili ne?

Ako ste izašli iz ljubavne veze i upoznali zanimljivu osobu, ali niste sigurni da li da uplovite u novu romansu, obavezno pročitajte ovaj tekst. Koliko je potrebno da se nađe nova ljubav nakon raskida?

Foto: Pixabay

Svaki raskid je težak i potreban je neki period da se izleči slomljeno srce. Nekim ljudima je potrebno da prođe dosta vremena kako bi uplovili u novu vezu, dok neki " "lete" iz veze u vezu.

Mnogi su ipak u nedoumici da li je rešenje nova romansa ili odluka da neko vreme budu sami.

U nastavku teksta ćemo pokušati da vam pomognemo kako biste donesete pravu odluku, i šta raditi kada je u pitanju nova ljubav nakon raskida.

Uživajte u privremenom naletu uzbuđenja

Važno je da imate na umu da osećanja koja trenutno gajite prema novoj osobi koja se pojavila u vašem životu nakon raskida sa bivšim momkom, možda neće trajati zauvek.

Još uvek ste ranjivi i potrebno vam je volite i budete voljeni. Dakle, možete da uživate u privremenom naletu uzbuđenja, ali budite spremni da “stisnete kočnicu”.

Razlog je jednostavan - niste još uvek spremni za ljubav, ali niko vas ne sprečava da se zabavljate.

Skrenite misli

Kada se u vašoj glavi “motaju” misli o raskidu, može vam prijati nova osoba u vašem životu koja će vam pomoći da skrenete misli i usmerite ih na drugi pravac.

Zar ne bi bilo divno kada biste na primer razmišljali o tome koliko je sladak muškarac sa kojim ste izašli na večeru? To je dobar podsticaj vašem egu, koji vam je trenutno zaista potreban. Zbog toga, viđanje sa novim momkom može da vam pomogne da na pravi način skrenete misli.

Gledajte da stvari ostanu na površini

Zaista ne želite da se zalećete sa novom vezom, posebno ako ste svesni toga da još niste preboleli bivšeg.

Dakle, prvih par meseci nakon raskida, trebalo bi da se viđate bez ikakvih obaveza dok ne budete sigurni u to da ste osećanja prema bivšem partner ostavili iza sebe i da možete potpuno da se posvetite novoj osobi. Tako se nećete razočarati i patiti.

Slušajte sebe, a ne druge ljude

Iako će vam vaši prijatelji možda reći da ulazak u novu vezu neposredno nakon raskida, može da se završi loše po vas, ako vi mislite da je to pravi izbor, onda slušajte svoju intuiciju.

Niko bolje od vas ne zna šta leži na vašoj duši i u srcu. Možda kroz težak period lakše prolazite u društvu novog partnera, nego u samoći.

Budite iskreni prema osobi sa kojom se viđate

Zaista ne želite da nekom dajete lažnu nadu i zavlačite ga ako znate da ne postoji nikakva šansa da mu uzvratite osećanja? Bitno je da prema osobi sa kojoj izlazite budete iskreni.

Ako otvoreno kažete kroz kakav period prolazite, on će imati više strpljenja i razumevanja. U tom slučaju postoje veće šanse da vaša “veza bez obaveza” preraste u pravu ljubav, piše Prva.

Zatvoreno za komentare.