Od ovoga zavisi da li će muškarac želeti da se oženi vama!

Od ovoga zavisi da li će muškarac želeti da se oženi vama!

Ono što je jednoj osobi potpuno neodoljivo kod partnera, drugoj je užasno neprivlačno.

Photo: Unsplash

Međutim, sudeći prema nedavno sprovedenoj studiji, tri vrste inteligencije kod muškaraca igraju važnu ulogu u tome da li će da stupe u brak ili ne, i ako hoće, koliko će taj brak da traje.

Photo: Pexels

Istraživači sa Alto univerziteta u Helsinkiju i Templ univerziteta u Filadelfiji odlučili su da istraže kako inteligencija muškarca utiče na verovatnoću da stupi u brak.

Photo: Pexels

Koristeći podatke prikupljene od oko 190.000 muškaraca, tim istraživača predvođeni Jakoom Asparom, analizirao je koeficijent inteligencije volontera, ali i druge faktore poput zarade i socijalnog statusa.

Ocene inteligencije podeljene su u tri dela: verbalnu, logičku i numeričku inteligenciju.

Photo: Pixabay

Pod verbalnom inteligencijom se misli na sposobnost da analizira informacije i rešava probleme rasuđivanjem zasnovanom na jeziku.

Logička inteligencija podrazumeva da može da rešava kompleksne probleme, a oni koji imaju numeričku inteligenciju imaju matematički pristup rešavanju problema.

Photo: Pexels

Naučnici su zaključili da mladi muškarci koji imaju veći koeficijent inteligencije imaju veće šanse da stupe u brak u budućnosti, a najveću šansu da stanu "na ludi kamen" imaju oni čija je verbalna inteligencija velika.

Osim toga, inteligentniji muškarci su skloniji tome da u braku ostanu nakon četiri godine braka, bez obzira na tip inteligencije koju imaju.

Photo: Pexels

Generalno gledajući, stručnjaci smatraju nakon ove studije da su inteligentniji muškarci skloniji tome da stupe u brak, ali i da njihov brak traje duže.

Zatvoreno za komentare.