5 stvari koje muškarci i žene ne razumeju jedni o drugima

5 stvari koje muškarci i žene ne razumeju jedni o drugima

Nepoznavanje onoga što vaš partner oseća, može skupo da košta vaš seksualni i ljubavni život, kaže seksualni terapeut Stiven Snajder. Kako bi znali da 'dešifrujete' svog partnera ili partnerku otkrio je 5 stvari koje muškarci i žene ne razumeju jedni o drugima.

Foto: Shutterstock

Pet stvari koje on ne razume o njoj

1. Mora da se oseća poželjno

Većina žena voli da oseća žudnju i dobar seks se ne događa bez toga. Mnoge žene kažu da vole da se osećaju seksualno neodoljivo. Što je više želite, to se ona oseća bolje.

Ali, ako već dugo živi sa svojim partnerom sve manje to oseća. Zato se neke žene nakon savršeno dobrog seksa sa svojim partnerom često pitaju kako bi joj bilo s nekim drugim, s nekim ko neće moći da prestane da razmišlja o njoj. To je osnovni uzrok mnogih afera. Za većinu žena seks nije toliko važan koliko osećaj da su poželjne.

2. Važno joj je kako se ljubite

Možda ste zajedno preko 20 godina, ali način na koji se ljubite i dalje je važan. Muškarci se retko žale na to kako se njihova partnerka ljubi, ali žene puno pričaju o tome.

Većina žena kada prvi put poljubi nekoga će obaviti detaljnu procenu. Previše jezika, malo jezika..., raspravljaju i o zubnoj higijeni i zadahu. Za nju poljubac treba da bude  baš pravi. Njena želja prema toj osobi može da se poveća ili smanji zavisno kako se ta osoba ljubi.

Mnogi muškarci ne pridaju toliko pažnje ličnoj higijeni u dugoročnoj vezi, ali bi trebali.

3. Uređuje se za sebe

Kada žena pazi na svoj izgled, to nije samo zbog muškarca. Većina žena se oseća erotično ako izgledaju dobro.

Dr. Marta Meana i Evan Fertel sa Univerziteta u Nevadi pitali su muškarce i žene da li ih je oraspoložilo gledanje sebe u ogledalu u donjem rublju za seks i da li žele da imaju seks sa samim sobom.

Mnogo više žena je odgovorilo da nego muškaraca. Većini muškaraca zapravo nije bilo jasno šta znači pitanje da li žele da imaju seks sa sobom.

Foto: Shutterstock

4. Dobra dela povećavaju strast

Da je želite, možete joj pokazati na više načina. Podsetite je zašto je izabrala baš vas za svog partnera. Napišite nešto samo za nju. Činjenica da ste mislili da nju i da vam je trebalo neko vreme da joj to kažete će je impresionirati. Cveće je takođe dobar način da joj pokažete da razmišljate o njoj. Ili je iznenadite noćnim izlaskom. Žena voli da zna da razmišljate o njoj čak kada ona i nije tu.

5. Voli da muškarac preuzme odgovornost

Većina žena voli muškarce koji su odlučni. Na kraju dana, većina žena je umorna od razmišljanja o potrebama drugih - dece, roditelja, kolega. Zato želi nekoga ko će preuzeti odgovornost. Većina muškaraca to ne razume. 

Kada žena pita svog muškarca šta želi za večeru, većina će odgovoriti: 'svejedno, šta god ti želiš'. To je možda istina, ali je i pogrešan odgovor. Pravi odgovor bi bio: 'Izgledaš umorno. Ja ću napraviti večeru, dok se ti tuširaš.'

U krevetu voli da poznajete njeno telo i potrebe, pa da se može ponekad samo isključi i pusti da vi preuzmete odgovornost.

Pet stvari koje žene ne razumeju o muškarcima

1. Privlačnost je trenutna

Ako muškarcu niste privlačne od početka, velika je šansa da mu ni kasnije nećete postati privlačnije. I dok ženama muškarac, što ga više upoznaju, može postati privlačniji, to nije slučaj i kod muškaraca. Međutim, ako ste mu privlačne onda ne morate mnogo toga da učinite da ga usrećite u krevetu. Naravno, seksi donje rublje može biti dobro, ali sve što muškarcu treba je samo vaše telo koje ga privlači.

Foto: Shutterstock

2. Njegov mozak je jako jednostavan

Većina žena bi se šokirala kada bi ušla u muški mozak i videla da se tamo događa jako malo aktivnosti. Kada muškarac pomisli na nešto erotsko, to je jako jednostavno, poput slike svoje partnerke. Ako to uporedimo sa hiljadama detalja koji bombarduju ženske umove tokom vođenja ljubavi, jasno je zašto muškarci lakše postižu orgazam.

3. Boji se vaše vagine

Da, stvarno. Gotovo svi muški seksualni problemi postaju gori u prisustvu voljene i gole partnerke. Muškarac može biti sjajan za vreme predigre, ali kada pređete na sledeću fazu, može da izgubi erekciju. Može biti u strahu i zbog činjenice da seks može da rezultira trudnoćom. Najbolji lek da izlečite taj strah je da izgradite međusobno poverenje.

4. Vaša tuga ga zbunjuje

Muškarci često nezadovoljstvo doživljavaju kao kritiku. To dovodi do problema u vezi. Ako je njegova partnerka razočarana jer on već nedelju dana dolazi kasno s posla, on će verojatno primetiti njeno razočaranje, ali neće znati šta da učini. Tako će se još više emocionalno povući, što će nju još više uznemiriti.

Najbolji savet je da mu kažete da se ponekad osećate razočarano, ali da to nije takva katastrofa kako on misli.

5. Njegov 'nastup' ga zabrinjava

Anksioznost zbog njihovog nastupa najčešći je razlog zbog kojeg muškarci izbegavaju seks sa dugogodišnjom partnerkom. Nijedna žena zapravo ne razume dovoljno dobro šta muškarcu znači gubitak erekcije. Većina muškaraca kaže da je to kao da su izgubili deo sebe. Takvi muškarci trebaju partnerku koja veruje u njega i prihvata ga onakvog kakav jeste. To je za muškarce najbolji način da vrate samopouzdanje. Prihvatanje je ključno i za muškarce i za žene, prenosi The Sun.