Osmehom do njenog srca: Kako da je nasmejete i osvojite na prvom sastanku

Osmehom do njenog srca: Kako da je nasmejete i osvojite na prvom sastanku

Žene "padaju" na muškarce sa smislom za humor, jer svi mi volimo da budemo sa osobom koja će umeti da nas nasmeje… Ali, ako ne birate šale, može se desiti i da nestane glavom bez obzira.

Photo: shutterstock

Humor je "prečica" do nečijeg srca. Naučne studije, kao i sve te anegdote koje ste sigurno čuli od bliskih prijatelja, potvrđuju da je smisao za humor jedna od najpoželjnijih "stavki" na listi onoga čemu se nadamo da ćemo "otkriti" kod novog partnera.

Photo: shutterstock

Ali, nisu sve šale iste, niti ćete svakom postići efekat kojem se nadate. Nova studija objavljana u žurnalu "Ličnost i individualne razlike" pokazala je da žene "padaju" na fine šale, dok ih crni humor, ili humor sa izraženom seksualnom konotacijom odbija.

Dakle, fore koje će izazvati grohotan smeh kad ste u muškom društvu mogu devojku koja vam se dopada potpuno odbiti.

Photo: shutterstock

Psiholozi sa Univerziteta Južnog Misisipija sproveli su istraživanje u kojem je učestvovalo 100 heteroseksualnih žena, prosečne starosti 21 godine, i ponudili im raziličite varijante "prljavih" i "finih" šala i viceva.

Među "prljavim" su bile recimo šala o muškarcu koji ulazi kod lekara i kaže da ima pet penisa. Doktor kaže "aha, pa kako vam stoje farmerke", a muškarac odgovara "kao rukavice".

Photo: shutterstock

Sledeća je bila o dvojici muškaraca koji sede u baru i gledaju u piće pred sobom. Jedan kaže "hej, da li si ikada video kocku leda sa rupom u sredini?", a drugi odgovara "kako da ne, oženjen sam jednom 18 godina".

Jedna od "finih" šala koje su ponuđene ispitanicama glasila je ovako: Par sedi u dnevnoj sobi, pijucka vino. Niotkuda, žena kaže "volim te". "Da li to vino progovara iz tebe", pita je muškarac, a ona kaže, "Ne, ja pričam, obraćam se vinu".

Photo: pikwizard

Od devojaka koje su učestvovale u ovom istraživanju očekivalo se prvo da ocene koliko su im duhovite različite pošalice. A onda je, u drugom delu istraživanja, trebalo da pogledaju onlajn profile muškaraca kojima su psiholozi nasumično pripisali ili ove "grube" ili "fine" šale.

Devojke su onda trebale da ocene koliko su im privlačni muškarci čije su profile gledale.

Photo: shutterstock

Sve u svemu, muškarci kojima su bile pripisane "pristojne" šale bili su ocenjeni kao znatno privlačniji od onih sa prostačkim smislom za humor, naročito kada je trebalo da se devojke izjasne sa kojima bi mogle da zamisle da budu u dužoj, ozbiljnijoj vezi.

Photo: shutterstock

Ipak, ispostavilo se da nisu sve žene protiv "prljavih šala sa seksualnom konotacijom". Žene koje generalno imaju opušteniji stav prema usputnom seksu, više su uživale u "prljavim" šalama nego žene koje su nešto strože po tom pitanju, i za koje je usputni seks uglavnom "neprihvatljiv", prenosi IFL Science.

Photo: shutterstock

Šta možete da naučite iz ovoga? Šale koje nisu uvredljive, koje su duhovite ali dobronamerne, čine da ostavite utisak da ste generalno blage prirode, ljubazni i puni razumevanja. Upravo ono što svaka žena želi.

Zatvoreno za komentare.