Ova stvar je zajednička svim srećnim parovima!

Ova stvar je zajednička svim srećnim parovima!

Kad se zaljubimo u nekoga i započnemo vezu, uvek želimo da ta veza traje i da bude što je moguće kvalitetnija. U čemu je tajna srećnih parova?

Nije reč o tome koliko često se viđate, čak ni koliko često razgovarate (iako je i to važno), najvažnija je dobra, stabilna osnova. "Parovi koji su pre svega prijatelji, koji su duboko vezani jedno za drugo, ali kao osobe, ne samo kao seksualni ili emotivni partneri, obično su jako srećni", kaže terapeut Tara Kafel.

"Takve veze traju, čvrste su i ispunjavaju ljude." Kada je veza izgrađena prvenstveno na seksualnoj privlačnosti ili ideji da je neko "dobra prilika", onda nema mnogo prostora za prilagođavanje čim stvari malo krenu nizbrdo.

Ali kad dvoje ljudi koji su u vezi mogu da "menjaju uloge", da budu prijatelji i partneri ili supružnici, onda je to jedan dublji nivo intimnosti, bliskosti i poverenja koji takvim parovima omogućava da opstanu zajedno i budu srećni, bez obzira na eventualne promene u životnim okolnostima.

Ovo naravno ne mora da znači da partner mora da vam bude najbolji prijatelj, ali jako je važno da vam bude i prijatelj, između ostalog. "Svi mi održavamo različita prijateljstva koja zadovoljavaju naše potrebe na određenim poljima, ali jako je važno, presudno za srećnu vezu čak, da partner bude u tom najužem krugu najbližih, najdražih i najodanijih prijatelja koje imamo", zaključuje Kafelova.

Zatvoreno za komentare.