Ovakve muškarce žene nikada ne zaboravljaju

Ovakve muškarce žene nikada ne zaboravljaju

Tokom života žene upoznaju mnogo muškaraca, ali samo oni retki ostave neizbrisiv trag tokom celog života. Nemaju svi moć da ostave dobar utisak.

1. Prva ljubav

Intenzivna, hipnotiše, ruši s nogu - to je prva ljubav. Ovaj odnos je poseban jer nas uči o ljubavi više nego svi ostali.  S partnerom zajedno rastete i razvijate se, otkrivate i postavljate kriterijume. Saznajete koliko ljubav donosi lepih stvari, učite i o kompromisima, ali i o stajanju iza svojih uverenja.

“Prva ljubav zaborava nema”, stara je poslovica, što znači da prva ljubav nije nužno i poslednja. Bez obzira šta vas čeka kasnije u životu, uz prvog partnera se definišu kriterijumi. 

2. Partner za oporavak

On se najčešće pojavi nakon raskida s prvom ljubavi. Nakon godina veze, odjednom ste ostali sami i vreme je za novi početak. Tu nastupa on, rame za plakanje i čovek koji je spreman da sluša vas i da vam ugađa.

Ta se veza najčešće ne razvija u nešto trajno, ali je odlična međufaza za nove ljubavi. U tom periodu je sasvim u redu da pokušate da budete sami i da se posvetite sebi. Tek nakon što shvatite šta želite od nove ljubavi, možete da nastavite dalje.

3. Savršen u teoriji

On je jednostavno savršen. Barem u teoriji. Odličan je sa vašim prijateljima, pazi vas kao princezu i svesni ste da bi bio odličan materijal za brak. Možda je čak i previše dobar, ali izostaje jedna bitna stvar – hemija. Nema je. Najčešće žene sa takvim partnerom izlaze u nadi da će im se osećaji promeniti, ali kako vreme prolazi ništa se ne dešava.

Na kraju shvate da nije u redu da ga zavlače i da treba da okončaju vezu. Lekcija ovog odnosa je da se ljubav ne može forsirati bez obzira koliko to želeli.

4. Šarmantan i arogantan

Ovaj partner može da se pojavi u bilo kojoj fazi života. On je toliko zanimljiv, da nije ni čudo što žene ne mogu da prestanu da razmišljaju o njemu. Žene će dane i noći provesti u SMS-ovanju i pričanju na mobilni i upravo će im to “pomutiti” um.

Njegov šarm sprečiće ih da vide ono što vide svi ostali – da on nije onakav kakvim se čini. U tom slučaju najbolje je poslušati savete prijatelja i članova porodice jer vam oni žele samo najbolje.

5. Ljubav iz studentskih dana

Prvi partner na fakultetu odlična je priprema za stvarni svet, jer ste prvi put daleko od roditelja i uživate u slobodi.  Ako i kada veza pukne postaćete svesniji odraslog života i naučićete da se nosite s posledicama svojih zrelih odluka.

Ali, iako ste daleko od najbližih, to ne znači da morate kroz patnju da prolazite sami, jer će vam prijatelji i roditelji uvek rado priskočiti u pomoć.

6. Savršen partner u mislima

Ova ljubav najčešće nije ostvarena, jer je tajming jednostavno pogrešan. S ovim partnerom osećate povezanost i strast, ali životne okolnosti nikako ne dopuštaju vezu. On postaje sve savršeniji, naročito u mislima, jer nije imao prilike da vas uveri u suprotno.

Nažalost, ta veza će se okončati, ali verovatno vam je bila potrebna, kao i sve pređašnje, kako biste lakše prepoznali onog pravog.

7. Ljubav sa mora

Svaka žena je makar jednom bila slobodna na letovanju i tamo upoznala savršenog momka iz njenih snova. Tih nedelju dana s njim proteklo je prosto savršeno i činilo vam se da bi ostatak života sa njim bio bajka. Svi nosimo sećanja sa takvih letovanja, ali pomislite koliko je takvih parova zasnovalo ozbiljnu vezu iz jedne letne avanture?

Na žalost, odgovor je jako malo. Neko je jednom rekao, avantura treba da ostane avantura… u suprotnom možda je nikada ne biste pamtili na tako idealizovan način. 

Izvor: Avaz.ba

Zatvoreno za komentare.