Suptilni znakovi koji pokazuju da je vaša veza postala ozbiljna

Suptilni znakovi koji pokazuju da je vaša veza postala ozbiljna

Najvažniji koraci u vezi su prvi poljubac, prvi seks, prvo "volim te". Ali, postoje i neki daleko suptilniji znaci, koji ukazuju da je to između vas postalo ozbiljno.

- Kada izađete na piće, u većini slučajeva unapred znate šta će vaš partner da naruči, a i on/a može da "pročita" vas.

- Ne delite račun na pola, već se dogavarate u stilu "ti plati ovo, ja nas častim picom", na primer ili ćete prosto vi platiti piće neki drugi put.

- Vaš partner ima četkicu za zube u vašem stanu i/ili obrnuto. Nije baš lepo kada ste prespavali kod nekoga, a pet sekundi nakon što izađete iz stana vam stigne poruka: "Hej, zaboravio/la si četkicu za zube, daću ti je sutra".

- Onog trenutka kada vaš partner prestane da šizi zbog vaših stvari koje slučajno zaboravljate kod njega ili nje, vaša veza je na putu da postane ozbiljna. Drugim rečima, definitivno vas smatra partnerom/partnerkom, a ne osobom za zabavu.

- Znate njenu/njegovu šifru za telefon/Facebook ili šta god, a on/a vašu. I ne, ne treba to da iskoristite za špijuniranje, već uživajte u tome što imate dovoljno poverenja jedno u drugo, posebno danas kada su društvene mreže "kamen spoticanja" u vezama.

- Ne pretvarate se da izgledate savršeno u svako doba dana i noći. Na početku veze smo skloni tome da malo "filujemo" stvari i prikazujemo sebe savršenijim nego što jesmo, a mnoge devojke pred svog partnera neće da izađu bez šminke. Ali, kada pred partnerom možete da odmarate masne kose i s punđom na glavi, i sasvim vam je prijatno tako, to je znak da stvari među vama više nisu samo na nivou fizičkog sviđanja.

- Prestali ste da brojite sastanke. Kada na početku veze niste sasvim sigurni u kom pravcu će vaš odnos da ide, brojite na koliko ste sastanaka izašli. Kada prestanete da brojite i shvatite da na to više i ne gledate kao na sastanak, već jednostavno na vreme koje provodite zajedno, stvari među vama postaju ozbiljne.

- Barem nekoliko puta ste odlučili da ostanete kod kuće i uživate zajedno, umesto da negde izađete. Kada odlučujete da ostanete kod kuće, znači da želite da budete sami, a to znači da ste jedno drugom dovoljni i da vam nije potrebno ničije društvo. Drugim rečima, uživate u "naprednoj" fazi svoje veze.

- Njegova/njena porodica zna za vas. Nije važno ako još uvek niste upoznali porodicu svog partnera, za početak je dovoljno da znaju da postojite, u smislu da vas partner ne "krije". Jer, znate, osobu sa kojom ne planirate ništa ozbljno uglavnom ne pominjete porodici…

Zatvoreno za komentare.