Ovih 5 znakova govore da ste u zdravoj vezi

Ovih 5 znakova govore da ste u zdravoj vezi

Uravnotežen odnos između dva partnera podrazumeva mnogo više od seksualne privlačnosti i zajedničkih interesovanja. Da li znate koji su to znakovi koji nam govore da će veza biti uspešna?

Zajedno odlazite u nove restorane i duge šetnje prirodom, ali da li je to znak da ste predodređeni jedno za drugo? Kada je reč o sreći i dugovečnosti, u obzir treba uzeti mnogo više od zajedničkih interesovanja. U nastavku otkrijte o čemu je reč.

Ne plašite se da iskažete svoje mišljenje

Kada partner uradi nešto što se vama ne sviđa, kao na primer kada vas ne pozove dva dana ili vam ne pomaže u obavljanju kućnih poslova ako živite zajedno, nije uvek lako reći voljenoj osobi sve što vam je na pameti. Za tako nešto je potrebno dosta mentalne snage, samopouzdanja i hrabrosti jer možete povrediti svog partnera. U uravnoteženoj vezi se oseća obostrana sigurnost i otvorenost.

Poznajete način na koji funkcioniše

Ako spoznate ljubavni jezik voljene osobe, tj. kako iskazuje i reaguje na ljubav, možete izraziti svoju ljubav na način koji odgovara oboma, što će doprineti stabilnosti i dugovečnosti vaše veze.

Međusobno se ohrabrujete

Svako od nas ima određene ciljeve i vizije za dalji tok života, a sa godinama se ta želja za ostvarivanjem još više pojačava. U redu je ako se naši ciljevi ne poklapaju sa ciljevima partnera, sve dok postoji međusobno ohrabrivanje.

Osećate se prijatno u svojoj koži

Kada ste u vezi, od velikog značaja je da poznajete svoje vrline i mane. Na primer, vaše samopouzdanje u društvu ne dolazi do izražaja na radnom mestu. U čemu god da ste dobri ili loši, budite svesni toga jer vam upravo to može pomoći da prihvatite i zavolite sebe, a samim tim i sve čime se vaš partner ponosi ili nerado govori o tome.

Osećate se srećno i zaštićeno

Kada početno uzbuđenje novom vezom prođe, postavite sebi par pitanja: Da li se osećate srećno i zaštićeno? Kakvo je vaše raspoloženje i samopouzdanje? Ako osećate nedostatak na ovim poljima, popričajte sa vašim partnerom. Ako su vaši odgovori na ova pitanja pozitivni, vaša veza je na pravom putu.

Zatvoreno za komentare.