4 stvari koje vam ruše odnos sa partnerom

4 stvari koje vam ruše odnos sa partnerom

Ako ste primetile da se vaš odnos sa partnerom promenio bez ijednog vama očitog razloga, možda biste trebale da obratite pažnju na neke sitnice koje takođe mogu narušiti vašu vezu i dovesti je do prekida, piše Cosmopolitan.

Foto: Shutterstock

U nastavku proverite koje su to neprimetne navike koje vas mogu udaljiti od partnera i, ako ih imate, pokušajte da ih se rešite:

Stalno ga kritikujete

Ako kritikujete svaki potez vašeg partnera, od njegovog odabira odeće do ideja koje vam predlaže, s vremenom bi mogao da se odljubi od vas jer niko ne želi da bude u vezi u kojoj se stalno oseća loše. Pokušajte da se fokusirate na ono dobro što radi i pohvaliti ga za to, i kad je god moguće, izbeći kritike.

Nedostatak empatije

Ako ne znate da podržite partnera u situacijama kada mu se dogodi nešto jako dobro (ili jako loše), mogao bi da se oseća kao da od vas nema punu podršku i mogao bi da je potraži kod nekog drugog. Razmislite da li vam je zaista stalo do njegove sreće i, ako je odgovor potvrdan, to mu i pokažite.

Foto: Shutterstock

 Ignorišete njegovo nezadovoljstvo

Ako vam se partner nekoliko puta požalio da u vašoj vezi nedostaje komunikacije ili seksa, a vi po tom pitanju ne radite baš ništa, ne gine vam prekid veze. Pokušajte zajednički da rešite sve probleme kako biste oboje bili srećni u vezi.

Opsednuti ste tehnologijom

Ako više vremena provodite listajući Instagram i Fejsbuk nego u stvarnoj komunikaciji s ljudima, uključujući i vašeg partnera, s vremenom će početi da se oseća zanemareno, a to nije nešto što iko želi u vezi. Kada provodite zajedničko vreme, telefon ostavite po strani.