Neprijatne situacije između partnera koje jačaju odnos

Zamislite kako bi bio dosadan naš život ako bi sve uvek išlo prema unapred određenom planu.

 Foto: Shutterstock

Bez sramote i neugodnih situacija, romantika i ljubav ne bi pokazali svoje pravo lice. Uostalom, upravo su teškoće i kontroverzni trenuci ti koji nam pomažu da se istražujemo i volimo još više.

Prikupili smo neke nezgodne trenutke, a kada ih preživite, osećaćete se još bliže svom partneru.

Rešavanje finansijskih problema

Novac nije najromantičnija tema za razgovor sa partnerom. Međutim, u ozbiljnoj vezi bez razgovora o prihodima i troškovima ne može.

Biti iskren na ovu temu nije lako, ali je izuzetno neophodno. Budite iskreni jedni prema drugima i pokušajte pronaći kompromis - nakon planiranja potrošnje novca, ni vi ni vaš mladić ne biste trebalo biti frustrirani ili pogrešno shvaćeni.

Razgovarajte o dosadnim navikama

Ako vi i vaš partner razgovarate jedno s drugim isključivo na "jeziku komplimenata", onda vaša romantična veza verovatno neće trajati više od nekoliko meseci. Diskutovanje o tome šta vas čini da osećate nelagodu ili napetost je važan uslov za razvoj odnosa.

 Foto: Shutterstock

Ne bi trebalo da se držite uvrede i iritacije u sebi - razgovarajte direktno sa voljenom osobom o tome šta vas muči i pozovite ga da učini isto. Možda nije ugodan razgovor, ali ako možete da slušate jedni druge, ovaj razgovor će vaš odnos dovesti na novi nivo.

Diskusija o seksualnim preferencijama

Govoriti o tome šta vas uzbuđuje je prilično neugodno. Pogotovo ako vi i vaš partner niste proveli mnogo vremena zajedno. Ali bez intimnih otkrića biće teško poboljšati kvalitet seksualnog života i ojačati vezu.

Nemojte se plašiti da podelite svoje tajne snove i fantazije sa nekim - osećaj stida će brzo biti zamenjen osećajem neverovatne intimnosti.

Svađa

Sukobi sa partnerom nisu katastrofa za odnos. Psiholozi kažu: svađe nas uče da slušamo mišljenja drugih, da činimo ustupke i, poražavajući egoizam, žrtvujemo zbog ljubavi koju cenimo.

 Foto: Shutterstock

Razmena misli

Uvek govorite direktno o onome što mislite i osećate jer je to veoma korisno za razvijanje odnosa. Dakle, izbegavate propuste i nesporazume.

Na prvi pogled, čini se da u tome nema ništa komplikovano. Međutim, u praksi je sve drugačije - za mnoge nije lako otkriti svoju pravu prirodu partneru. U toku su beskrajne igre rečima i nejasni nagoveštaji, koji jednostavno vode odnose u slepu ulicu. 

Upoznajte roditelje

Prvi sastanak sa porodicom partnera može biti veoma uzbudljiv. Stidljivost i strah od lošeg utiska budi se ovde.

Međutim, prevazilaženje ovih unutrašnjih prepreka je veliki korak za vaš odnos. Prolazak kroz ovu fazu će vas zbližiti i proveriti ozbiljnost vaših namera.

Prepoznavanje slabosti

Svako od nas ima naše kosture u ormaru.

 Foto: Shutterstock

Bilo da se radi o nesporazumu u porodici, o dubokoj depresiji do koje je došlo pre nekoliko godina, ili o zdravstvenim problemima - pre ili kasnije moraćete o tome reći svom partneru. Poverenje i uzajamna podrška su osnova jakih odnosa.

Pročitaj još