Parovi koji ovo rade imaju bolji odnos

Parovi koji ovo rade imaju bolji odnos

Hm, je li to slatko ili je naporno ili čak iritantno sladunjavo? Štogod mislili o tome, jedno istraživanje nedavno je pokazalo da parovi koji tepaju jedno drugom imaju bolju vezu.

 Foto: Shutterstock

Postoje dva tipa parova na ovom svetu: oni koji vole tepanje i "slatke" nadimke i koriste ih kako bi pokazali svoju privrženost jedno drugome u svakoj prilici, a tu su i oni kojima se okreće želudac kad im neko kaže "ljubavice moja" ili "žabice". 

Međutim, kako se ispostavilo, postoji prilično dobar razlog da tepanje dodaš u svoj vokabular: tepanje zapravo ukazuje na to da ti i tvoj partner imate jaku vezu.

 Foto: Shutterstock

Jedan internet portal ispitao je više od 1.000 osoba starosti između 20 i 71 godine. Otkrili su da neverovatnih 87 posto Amerikanaca naziva partnerku raznim "slatkim nazivima", a 16 posto ih je zadovoljnije vezom zbog toga. Najpopularniji izbor su bili "slatkica", "princeza" i "medena", dok su "komad", "tatko" i "tatice" bili najmanje povoljni izbori.

Pa kako to tačno funkcioniše, pitate se?

Hm, izgleda da tepanje podstiče osećaj intimnosti, kao i vašu emocionalnu povezanost. "Pod pravim okolnostima, to može biti znak da ste se dovoljno ugodno družili kako biste razvili jezik ljubavi."

Zatvoreno za komentare.