Pazite šta naručujete - ova hrana se ne preporučuje kada izađete na prvi sastanak

Pazite šta naručujete – ova hrana se ne preporučuje kada izađete na prvi sastanak

Prvi sastanak ume da probudi napetost, čak kod onih osoba sa puno samopouzdanja. Od odabira odeće do lokacije, puno je dilema, a da ne spominjemo važnost pronalaženja zajedničkih interesovanja za razgovor. Na prvom dejtu sve može izgledati kao minsko polje, čak i ono što odlučite da poručite za jelo.

Foto: Pexels

Kako bismo vam pomogli u kontroli stresa kada odete na prvi sastanak i izbegavanju nepotrebnih zamki s hranom, evo spiska namirnica koje bi trebalo da izbegavate, jer su verovatno komplikovane za jelo, lepe se za zube ili jednostavno neće ostaviti dobar utisak.

1. Špagete

Čak i najiskusniji ljubitelji špageta ponekad mogu da naiđu na probleme. Kako biste izbegli da pred drugom osobom testenina izlazi iz usta, sklizne s vilice ili da morate da je gutate u zadnji čas kako biste izbegli katastrofu, bolje je da je ne naručujete.

Još manje špagete s umakom, jer je sos od paradajza poznat po tome što prska i prlja odeću.

2. Rakovi

Nepoželjno je sve za šta je potrebno vreme, trud i znoj. Trebalo bi da gledate u osobu preko puta, a ne u tanjir. Tako da, bolje zaboravite na rakove.

3. Pileća krilca

Kada vam konobar ponudi dodatne salvete, to je znak da ste naručili pogrešno jelo. Dakle, nema pilećih krilaca, koja se jedu prstima.

Foto: Shutterstock

4. Jela sa belim ili crnim lukom

Najbolji scenario koji svako očekuje tokom prvog izlaska je da se završi poljupcem. Ali, čak i ako ne, verovatno ćete provesti barem neko vreme dovoljno blizu da osetite dah druge osobe. I niko ne bi želeo da provede veče okružen mirisom luka.

Stoga, nemojte rizikovati. Reč je o jelima koja imaju super oštru aromu.

5. Sirevi

Mnogi ljudi slabije vare mlečne proizvode, čak i ako ih jedu čitav život. Dakle, ako imate bilo kakvu osetljivost na mlečne proizvode, ili čak i ako niste sigurni u to, prvi dejt verovatno nije trenutak za neumerenost sa sirevima.

Poslednje što želite je da vam se želudac poigra nekoliko sati nakon večere, baš kad stvari počnu da budu zanimljive.

6. Salata

Sama salata može da bude dobra – nema ništa loše u naručivanju zdrave hrane na prvom dejtu. Međutim, ne morate da ostavite utisak da ste ludi za zdravljem, time što ćete tražiti da se uklone krutoni iz salate i izostavi preliv.

Štaviše, pazite da vam list salate ne zapadne za zube, bez vašeg znanja.

Foto: Pexels

7. Hrana koja zapada za zube

Nema potrebe objašnjavati zašto nije pametno naručiti hranu koja bi mogla da vam zapadne za zube dok jedete.

8. Previše začinjena hrana

Začinjena hrana može da uzrokuje znojenje, usijane oči i rumene obraze, što ne ide ruku pod ruku s konceptom zavođenja.

Stoga, čak i ako imate dobru toleranciju i ponekad volite da pojedete ljuto, na prvom dejtu izbegavajte jela s čilijem ili drugim ljutim začinima.

9. Preskupa jela

Bez obzira na to ko plaća račun na kraju večeri, naručiti preskupo jelo je opasan, ako ne i neumesan potez.

Ne samo da biste mogli da budete procenjeni kao oholi, već bi to moglo da dovede do toga da se druga osoba oseća posramljeno ili stekne nerealnu procenu vaše finansijske situacije. Ili, vas jednostavno ostavi s nerazumno visokim računom za izlazak koji možda uopšte nije dobro prošao, piše City Magazine.

Zatvoreno za komentare.