10 odgovora koje morate saznati na prvom sastanku

10 odgovora koje morate saznati na prvom sastanku

Kada odlučite izaći na prvi sastanak, trebalo bi da vodite računa o nekim pitanjima kroz koja možete dosta saznati o osobi s kojom izlazite. Cosmopolitan u nastavku donosi deset važnih pitanja koja treba postaviti na prvom sastanku.

 Foto: Shutterstock

Bez obzira šta radite i kako se ponašate na prvom sastanku, pravi znak uspeha je stvaranje osećaja povezanosti s osobom s kojom se sastajete. Jedan od načina da to uradite jeste da postavite nekoliko dubljih pitanja od uobičajenih.

Kakav je tvoj najbolji prijatelj?

Pošto ćete osobu s kojom izlazite vrlo teško istinski upoznati kroz prvih nekoliko sastanaka, pokušajte doći do nekih informacija o najboljem prijatelju devojke ili momka s kojim izlazite. Ukoliko se pokaže da je njena ili njegova najbolja prijateljica ili prijatelj ljubazna, odana, urnebesna osoba, verovatno slične osobine ima i osoba s kojom izlazite.

Kakvo je bilo tvoje detinjstvo?

Ovo može biti vrlo simpatično pitanje kroz koje možete dosta naučiti o osobi s kojom ste na sastanku. Ukoliko je osoba pozitivna i optimistična, ona će vam s entuzijazmom pričati o svojim dogodovštinama, a ako je monotona neće otkrivati puno informacija.

 Foto: Shutterstock

Šta si u horoskopu?

Ovo pitanje je mnogo dublje od običnog saznanja o kompatibilnosti među znakovima. Naime, na ovaj način možete saznati da li je osoba opsednuta horoskopom te hoće li vas generalno u budućnosti "gnjaviti" nekim stvarima koje vama i nisu baš najinteresantnije.

Koja je poslednja stvar koja te nasmejala do suza?

Ovo je odličan način da saznate kakav je smisao za humor devojke ili momka s kojim izlazite.

Jesi li jutarnji ili noćni tip?

Ovim pitanjem ćete vrlo jednostavno dobiti odgovor na pitanje da li se vaš životni stil podudara s osobom s kojom se viđate. Na primer, ako devojka voli da se ranim jutrom viđa sa svojim partnerima, a vi ste noćni tip, moraćete se pripremiti za kompromise.

 Foto: Shutterstock

Koja ti je neostvarena životna želja?

Isto tako, ovim pitanjem ćete doći do informacije da li vam se životni ideali podudaraju. Ukoliko osoba s kojom izlazite kaže da želi da zasnuje porodicu, a to je ono što i vi želite, trebate nastaviti s međusobnim upoznavanjem.

Čime se baviš?

Na ovaj način ćete vrlo lako doći do odgovora da li je osoba motivisana, tj. ima li interesa da radi na unapređenju i usavršavanju sebe ili je jedan od onih tipova koji ima običaj da se izležava ceo dan i čeka na roditelje.

Šta si zadnje pročitao/la?

Pre svega, ovim pitanjem ćete doći do odgovora da li osoba s kojom izlazite uopšte čita. S druge strane, upoznaćete se s ukusom osobe i kada je reč o književnosti.

 Foto: Shutterstock

Voliš li svoj posao?

Ovo se može činiti osnovnim pitanjem, ali odgovor može otkriti mnogo o tipu ličnosti. Na primer, ako osoba mrzi svoj posao, ali radi nešto kako bi pokušala dobiti novi i bolji, to je dobar znak da se trudi. Takođe, to pokazuje da ima ambiciju, što je odlična stvar.

Koliko često posećuješ roditelje?

Ovim pitanjem ćete dobiti odgovor na upit koliko je osoba s kojom izlazite zapravo porodična. Ukoliko odgovor upućuje na to da devojka ili momak redovno posećuju ili brinu o roditeljima, to je dobar znak za dalji nastavak viđanja.