Posledice koje ostavlja toksična veza - ove tri štetne navike nosimo sa sobom u nove odnose!

Posledice koje ostavlja toksična veza – ove tri štetne navike nosimo sa sobom u nove odnose!

Svima nam se barem jednom u životu dogodila ‘toksična veza’ – iako nam je to iskustvo poslužilo da iz njega mnogo toga naučimo, ono je takođe dovelo i do razvoja određenih obrazaca ponašanja kojima u zdravim međuljudskim odnosima nije mesto.

Foto: Shutterstock

Od sumnjičavosti i nepoverenja, do loše komunikacije i funkcionisanja po sistemu ‘oko za oko, zub za zub’.

Ovo su tri najčešće navike koje nosimo iz toksičnih veza, a koje bi trebalo da zaboravimo u što kraćem roku:

1. Nepoverenje

Posle veze koja vas je u svakom smislu iscrpela, postajete nepoverljivi ne samo prema potencijalnom sledećem partneru, već i prema sebi. Jasno, neko vas je povredio, ali novu vezu ne možete graditi na nepoverljivosti.

Poverenje je osnov svakog odnosa i ako želite nekome da pružite šansu, morate zaboraviti prošlost i verovati u sebe, ali i osobu koja stoji na vratima vašeg srca.

2. Plašite se da kažete šta vas muči

Različitosti i nerazumevanje bili su kamen spoticanja vaše poslednje veze. Ipak, to ne znači da bi trebalo da živite u strahu da u novom odnosu kažete svoje mišljenje ili svoj stav. Ako gradite nov odnos po uzoru na stari, jasno vam je da se neće dobro završiti. Zato od početka budite iskreni i otvoreni za razgovor.

3. Sve merite na kašičicu

Ako je iza vas toksična veza, još uvek živite u strahu da ne budete povređeni. Upravo zbog toga novi odnos započinjete po metodu kako ti meni - tako ja tebi, a to je velika greška. Morate se boriti protiv ove navike, jer je prava ljubav sve, samo ne merenje na kantar.

Kada upoznate novu osobu, morate dati sve od sebe da verujete, da se pustite i da prethodno iskustvo ostavite iza sebe. Ne samo da ste zaslužili da nastavite dalje, već ste možda sreli osobu koja je dragocena i neće vas povrediti, pa bi trebalo da joj date šansu, piše MyCupOfTea.rs.

Zatvoreno za komentare.