Povratak bivšoj ljubavi - evo koja su ključna pitanja koja treba postaviti

Povratak bivšoj ljubavi – evo koja su ključna pitanja koja treba postaviti

Nakon prekida ljubavnog odnosa, mnogi počinju razmišljati o mogućnosti ponovnog povezivanja sa svojim bivšim partnerom. Da li je povratak bivšoj ljubavi dobar potez?

Foto: Shutterstock

Ova želja često proističe iz nade da će ovoga puta stvari biti drugačije i bolje nego ranije. Međutim, ova želja može biti obavijena "ružičastim naočarama" koje mogu zamagliti realno stanje situacije.

Povratak bivšoj ljubavi

Ako razmišljate o obnavljanju veze, psihoterapeuti Jelena Stanivuković i David Ramadani sugerišu da prvo iskreno odgovorite na nekoliko ključnih pitanja:

- Da li je ovo zaista ono što želim ili pokušavam ublažiti osećanja usamljenosti?

- Da li ću morati zanemariti svoje potrebe da bih ovome dao/la šansu?

- Zašto sada? Šta se promenilo? Za mene? A za njega/nju? Ako ništa nije promenjeno, zašto verujem da će biti drugačije ovoga puta?

- Kako moje telo reaguje na pomisao da se ta osoba vraća u moj život?

Oslanjajući se na iskustvo, autori podsećaju da je "još jedan pokušaj, još jedna šansa" divna mogućnost koja ukazuje na prisutnu ljubav. Ipak, ističu važnost preispitivanja da li svakome i svemu treba dati drugu šansu.

Verovanje u ljubav i drugu šansu je važno, no isto tako treba shvatiti da se odnos neće promeniti ako uzrok prekida ostaje nepromenjen.

Postizanje pobede u ljubavi, kao i u životu, ne dolazi samo iz želje da se pobedi, već i iz sposobnosti da se bori za ono što se zaista želi. Ovi saveti podsećaju da su promene nužne da bi se stvari zaista popravile u vezi, piše 24sedam.

Zatvoreno za komentare.