Preuzmite inicijativu - Evo kako možete da nekome stavite do znanja da vam se neko sviđa

Preuzmite inicijativu – Evo kako možete da nekome stavite do znanja da vam se neko sviđa

Ponekad se dešava da, koliko god pokušavali i davali znakove, osoba koja nam se sviđa jednostavno ne shvata da mi gajimo emocije prema njoj.

Foto: Shutterstock

Ipak, treba da razmislite o tome da li sve radite ispravno.

Ponekad ćemo, svesno ili nesvesno, raditi neke stvari koje nas samo još više mogu odvratiti od te osobe.

Tada se čini kao da ništa ne ide po planu.

Ne plašite se, ne morate slati pijane rizične poruke, pokretati određene teme ili bilo šta slično. Postoje i druge taktike koje će vam pomoći da na pravi način privučete pažnju simpatije.

Flertujte i zavodite

Aplikacije za upoznavanje i društeveni mediji otežavaju flertovanje. Pokušajte da uspostavite kontakt očima dok razgovarate i obratite pažnju na reči simpatije.

Slušanje će vam pomoći da vodite normalan razgovor i da saznate više o nekome ko vam je zapao za oko. Prilikom razgovora dajte osobi do znanja da vam se sviđa govorom tela – pažljivo je slušajte, nabacite osmeh, gledajte u oči i slično.

Mobilni telefon ostavite sa strane

Korišćenje mobilnog telefona dok ste s nekim jedan je od najjednostavnijih načina da poručite nekome da niste zainteresovani za njega. Nemojte biti neko ko ne ispušta telefon iz ruke.

Da, možda želite da odgovorite na poruku, ali nemojte popustiti u iskušenju – umesto toga posvetite svoje vreme simpatiji. Ona će primetiti da živite u ovom trenutku, a ne u trenutku koji se odvija u virtuelnom svetu.

Foto: Shutterstock

Nađite vremena za nju

Uvek nađemo vremena za one koje volimo. Zato predložite aktivnost koju oboje možete zajedno raditi. To će dokazati da se trudite da toj osobi poklonite svoje vreme.

Moguće je da će vam se, kad osobu koja vam se sviđa pozovete na izlazak, javiti strah, ali nemojte dopustiti strahu da prevlada. Uzmite stvar u svoje ruke i pozovite je da izađete, na piće, u bioskop i slično. Ako se ne potrudite da pokažete koliko vam je stalno, ta osoba to možda nikada neće ni saznati.

Pričajte

Ako vas određeni saveti obeshrabre, možda je vreme da započnete taj zastrašujući razgovor i jednostavno kažete kako se osećate. Ko zna, možda su simpatije obostrane, samo niko ne želi to reći prvi.

Glasno govoreći ono što želite ili priznati da ste razvili osećaje, moglo bi pokrenuti tuđi interes, koji bi mogao preći u romantiku.

A ako ne dobijete reakciju koju ste želeli, barem ćete znati na čemu ste.

Zatvoreno za komentare.