Pripazite se - društvene mreže vam mogu uništiti vezu ukoliko pravite ovih 6 grešaka!

Pripazite se – društvene mreže vam mogu uništiti vezu ukoliko pravite ovih 6 grešaka!

Društvene mreže su se toliko proširile i postale su deo naše svakodnevnice u toj meri, da su sada sastavni deo i svake veze. Međutim, ukoliko ne postavite neke granice i pravila, pre svega sami sebi, one mogu naneti štetu vašem partnerskom odnosu.

Foto: Shutterstock

Evo 6 grešaka koje pravimo koristeći društvene mreže, a koje negativno utiču na vezu:

1. Delimo previše toga na društvenim mrežama

Mnogi ljudi vole da dele lepe trenutke iz svojih života na društvenim mrežama, međutim, pojedinci to rade više od drugih. Sa svojim partnerom obavezno razgovarajte o ovome, jer možda ne voli da deli svoju privatnost sa svima, ili to radi preterano, za vaš ukus.

U redu je da se razlikujete po ovom pitanju, ali važno je naći kompromis, koji će vas oboje ostaviti srećnim i zadovoljnim.

2. Proveravamo društvene mreže umesto da proverimo kako se partner oseća

Ukoliko više proveravate svoje profile nego što razgovarate sa partnerom, ovo može učiniti da se on oseti zanemareno. U redu je da povremeno pročitate poruke i e-mailove, ali ukoliko više gledate u telefon nego u partnera, negde grešite.

Pokušajte da dogovorite vreme koje ćete posvetiti društvenim mrežama, koje se neće preklapati sa vremenom koje posvećujete jedno drugome.

3. Nastavljate komunikaciju ili kontakt sa svojim bivšim partnerima na društvenim mrežama

Ovo može biti ozbiljan problem u vezi. Ukoliko i dalje na svom profilu imate fotografije sa bivšim partnerom, to može stvoriti osećaj nesigurnosti kod vašeg novog izabranika. Takođe, ukoliko bivšem komentarišete objave ili se čak dopisujete sa njim, onda tu definitivno nešto nije u redu, jer niste spremni da završite sa tim.

Otvoreno razgovarajte sa partnerom o tim navikama i postavite jasne granice. Niko ne kaže da bi sa bivšim partnerom trebalo da budete u neprijateljskom odnosu, ali on takođe ne bi trebao da bude deo vaše svakodnevnice.

4. Pogrešno razumevanje nečega na društvenim mrežama

Ukoliko vidite fotografiju svog partnera na profilu njegovog prijatelja i vidite da je otišao na piće u trenutku kada ste vi mislili da je na poslu, to može stvoriti problem i izazvati da osećate nepoverenje.

Stvar je u tome da se neke stvari na mrežama objavljuju mnogo nakon što su se dogodile, a ne u realnom vremenu. Otvoreno komunicirajte sa partnerom i uverite se da između vas nema tajni, kako vas takve i slične objave ne bi uznemiravale.

5. Proveravanje društvenih mreža pre spavanja

Ako proveravate društvene mreže pre spavanja, vaš partner će početi da se oseća zanemareno. Društvene mreže mogu izazvati zavisnost, pa nećete ni primetiti da gledate u svoj ekran već sat vremena, dok se za to vreme vaš partner oseća kao da ga potpuno ignorišete. Ovo može loše uticati na vaš seksualni život, ali i na vaš san.

6. Korišćenje društvenih medija za prikrivanje neizvesnosti u vašoj vezi

Naravno, svi žele da budu u savršenoj vezi. Ali u stvarnosti savršen odnos ne postoji. Kada objavite slike zbog kojih izgledate savršeno, počećete da osećate veliki pritisak. Pokušavaćete da živite u skladu sa nečim što ne postoji. Ne samo da ne postoji za vas, već ne postoji ni za koga.

Pokušajte da pravite razliku između onoga što se odigrava online i stvarnog života i vodite računa o tome da je ta granica jasna i vama i vašem partneru. Ukoliko ne jurite za nekim nedostižnim idealom, već čvrsto stojite na zemlji i svesni ste da svakodnevnicu čine i manje lepa iskustva, sve će biti u redu, piše YourTango.com.

Zatvoreno za komentare.