Da li ste zaljubljeni u partnera ili u ideju o njemu

Da li ste zaljubljeni u partnera ili u ideju o njemu

Dok ne dođete u situaciju da vam se to pitanje jednostavno samo nametne, verovatno ne razmišljate o tome da li ste zaljubljeni u svog partnera ili u ideju koju ste o njemu stvorili, piše Mondo.

 Foto: Shutterstock

A čak i kada se zapitate, obično je teško da budete sigurni da li ste zaljubljeni u svog partnera…

Pokušavate da ispunite prazninu

Pokušavate li da ostvarite vezu sa partnerom jer vam prosto nedostaje da pored sebe imate nekoga? Tražite li potvrdu vrednosti od drugih? Ili možda samo nekoga ko će vam ispuniti vreme? Koji god da je od ovih razlog za vašu vezu, znate i sami da je vrlo emocionalno iscrpljujuće kada ste zbog takvih stvari sa partnerom.

Ukoliko u vama postoji i zrnce sumnje da samo pokušavate vezom sa partnerom da ispunite neku prazninu, verovatno i jeste tako, što znači da ne volite partnera, već ideju veze sa njim.

Što više vremena provodite zajedno, sve manje uživate

 Foto: Shutterstock

Kada ste iskreno u romantičnom smislu zainteresovani za nekoga, brzo ćete primetiti koliko vam ta osoba poboljšava život i koliko svako, pa i najjednostavnije iskustvo postaje posebno. Ljubav pomaže da budemo bolji ljudi i da pokazujemo one najiskrenije emocije. To ne može da se zameni ničim drugim.

Ukoliko dosta vremena provodite sa partnerom, a to vam nije zabavno i niste uzbuđeni, to je znak da vam se zapravo dopada samo ideja o partneru.

Ne možete da pređete preko njegovih nesavršenosti

Kada provodite dosta vremena sa partnerom, jednostavno je nemoguće da ne primetite njegove mane. Ali, ako ga zaista volite, moći ćete i da prihvatite njegove mane. U suprotnom, užasno će vas nervirati što je tvrdoglav, voli da ima kontrolu u svojim rukama, pesimista je…

Ukoliko tolerišete ove njegove osobine, ali ih stalno primećujete, verovatno ste više zainteresovani za ideju o njemu, nego za partnera.

Ne osećate se “kompletno”

 Foto: Shutterstock

Ako imate osećaj da partner ne ispunjava vaša očekivanja o zadovoljstvu vezom i ne čini vam se da ste “kompletni”, velike su šanse da niste iskreno zaljubljeni u partnera. Kada ste sa nekim koga iskreno volite, osećate se “celovito” na nekom dubljem emocionalnom nivou. Ako vam se to ne dešava, nešto vas zadržava. I naravno, trebalo bi da se osećate kompletno kao individua, ali i kao par.

Nesvesno očekujete da on sve radi

To što se oslanjate na vezu kao da će ona “popraviti” sve vaše emocije, praktično znači da je od početka osuđujete na propast. Jednostavno, veza koja u stvari treba da popravi vaš život u određenom trenutku ne može da uspe, dok vi uživate i prepuštate partneru da se samo on trudi u vezi.

Ponekad je stvarno teško utvrditi da li ste zaista zaljubljeni u nekoga ili samo u ideju o toj osobi, ali ovi saveti bi trebalo da vam pomognu da “zagrebete malo dublje” kako biste lakše shvatili situaciju.