5 razloga zašto se žene sve manje udaju

5 razloga zašto se žene sve manje udaju

Pre nekoliko decenija, ne tako davno postojali su veoma dobri razlozi zašto se na neki način podrazumevalo da žena treba da se uda. Jer su muškarci pružali nešto što im je bilo neophodno.

 Foto: Shutterstock

Ovo su samo neki od razloga zašto žene sve više i više izbegavaju brak.

1. Nema više toliko dobrih muškaraca kao nekad

Mnoge žene tvrde da je kalibar muškaraca tokom decenija drastično opao i više nema toliko dobrog materijala za ženidbu. Ako se to tako može reći.  Sve je više muškaraca koji nisu ambiciozni i prepuštaju se opštoj letargiji čovečanstva nego onih koji grizu i koji se bore.

2. Žene su same sebi dovoljne

Istraživanje koje je provedeno 2010. godine je otkrilo da je samo u SAD-u, prvi put u istoriji, više zaposlenih žena nego muškaraca, što znači da su one te koje predvode privredu.  Ne samo da rade više od muškaraca, žene su prema istraživanjima i obrazovanije. Ženama više nije neophodan muškarac da bi im obezbedio lagodan život, one to sada mogu i same.

3. Institucija braka je zastarela i žene to znaju

Hiljadama godina, institucija braka je opstajala iz ekonomskih i političkih razloga jer je često bio dogovaran od strane porodica. Brak iz ljubavi, nije bio česta pojava.  Nekada se brak zakazivao zato što mlada dolazi iz bogate kuće ili zato što mladoženja ima najbržeg konja u selu. To više nije slučaj. Čak 44% milenijalaca smatra da je brak prevaziđen.

4. Većina muškaraca se još uvek plaši uspešnih žena

Muškost je prilično lomljiva i nijedan muškarac ne voli kada je njegova muškost ugrožena na bilo koji način.  Upravo zato se muškarci plaše uspešnih žena, ne zato što one rade nešto protiv njih, nego zato što jednostavno ne mogu podneti da budu sa ženom zbog koje se osećaju inferiorno.

5. Opuštene veze su veoma popularne

Nekada se na opuštene veze u koje se uplovljavalo samo zarad zabave i uživancije nije gledalo blagonaklono dok danas to nije slučaj. Živimo u vremenu aplikacija za upoznavanje koje su ovaj celi proces dodatno olakšale i zato mnoge žene biraju da se viđaju sa nekim opušteno, bez vezivanja.