Razmišljate o pomirenju sa bivšim? Onda sebi postavite ovo pitanje!

Razmišljate o pomirenju sa bivšim? Onda sebi postavite ovo pitanje!

Postoji samo jedno pitanje koje sebi treba da postavite. I da na njega iskreno odgovorite, sami sebi.

Photo: Instagram/Printscreen

Ako ste nedavno raskinuli vezu, i taj raskid vam je slomio srce, tako da imate utisak da nikad nećete biti bolje, i da ćete zauvek ostati tako bolno usamljeni, nije neobično ako vam osoba koju ste voleli nedostaje. Čak ni ako ste vi inicirali raskid.

Ali, pre nego što počnete da kujete planove kako da njega ili nju vratite, trebalo bi dobro da razmislite, i da sebi postavite neka pitanja… o tome šta je za vas ljubav, o modelima ponašanja koje ponavljate iz veze u vezu, o tome kako se i u koga zaljubljujete.

Photo: Shutterstock

Posle raskida sa osobom koju smo voleli (ili je i dalje volimo, u zavisnosti od toga kakav je raskid bio), lako je skliznuti u depresiju, do te mere da nam je teško da ustanemo iz kreveta.

Osobe koje su "drugi tip", provodiće svaki slobodan trenutak van kuće, u gužvi, među ljudima… Ili će "visiti" po društvenim mrežama, analizirajući svaki "potez" bivšeg partnera (do nivoa "šta će on sad u vinariji, on uvek pije pivo").

Photo: Shutterstock

Bez obzira na to kakav je bio raskid, ljudski je da u trenucima slabosti želite da se vrati ono što ste imali, dok je još bilo ljubavi i sve išlo kako treba. Raskidi su bolni. I prirodno je što želite da taj bol prestane, gotovo po svaku cenu.

I kao što popijete nešto protiv bolova kad vas muči glavobolja, bol koji osećate u tom trenutku mogao bi da vas navede da poželite da uradite bilo šta, samo da prestane. Uključujući i to da se pomirite sa bivšim partnerom.

Pošto internet to takođe "zna", svi živi imaju nekakav blog koji je pun "saveta i trikova" koji će vam pomoći da vam bivši ili bivša ponovo "jede iz ruke".

Photo: Shutterstock

Možete bukvalno dane provesti gledajući video tutorijale o tome kako da njega ili nju napravite ljubomornim, tako da vas požele više nego što su vas želeli dok ste bili u vezi.

Možete čitati do u beskraj "korak po korak" vodiče o tome kako da ih navedete da gorko zažale zbog odluke da raskinu sa vama…

Photo: Unsplash

Ali, stvaranje druge šanse ne bi trebalo da bude zasnovano na "planovima" i igricama bilo koje vrste. Vidite… Pomirenje ima smisla samo ako donosi ponovno otkrivanje ljubavi kakva vas je nekad vezivala. A jedini način da se to (možda) stvarno i desi je da vi pre toga "otkrijete" sami sebe.

Ne radi se o bivšem partneru, radi se o vama.

I zato, umesto da se pitate "kako da ga (je) vratim", zapitajte se zašto želite da ga (je) vratite.

Odgovor može biti… pa, "nezgodan".

Photo: Unsplash

Ima ljudi koji nakon raskida žele da se pomire samo zato što im nedostaje komfor na koji su navikli dok su bili u vezi.

Oni u stvari ne žele da ponovo budu sa bivšim partnerom, ali to vide kao bolju opciju nego da neko vreme uopšte nemaju partnera. I iznenadili biste se koliko je čest ovaj motiv kod pomirenja nakon raskida.

A upravo je to "zamka" koju želite da izbegnete.

Da biste bili sigurni da želite pomirenje iz pravih razloga, budite potpuno iskreni prema sebi, i dobro razmislite zašto želite bivšeg ili bivšu ponovo u svom životu.

Photo: Unsplash

Ako bilo koji od vaših "odgovora" ima veze sa strahovima, čak i u naznakama, strahom od samoće, strahom od toga da nikad nećete nikoga upoznati, strahom da nećete imati s kim na letovanje… Nemojte ni pokušavati da se mirite sa osobom koju ste nekad voleli.

Niko, pa ni vaš bivši ili bivša ne zaslužuju da budu iskorišćeni na taj način.

Photo: Unsplash

Jednom kad uklonite strahove iz "jednačine", vaši motivi za eventualno pomirenje biće mnogo jasniji, i pošteniji, u krajnjoj liniji. Jer, ako i posle toga želite da pokušate još jednom, baza te želje je ljubav, a ljubav je jedino što može da bude dobar temelj. I jedino što može da vam pruži pravu drugu šansu.

I znajte da čak i ako se pomirite, neće sve biti savršeno. Moraćete da se potrudite, ali… ako je ljubav u pitanju, vredi potruditi se.

Zatvoreno za komentare.