70% žena traži upravo ovu osobinu kod muškaraca

70% žena traži upravo ovu osobinu kod muškaraca

Stalno se vrte teme o tome šta privlači žene, kakvi muškarci moraju biti i šta žene vole. Neki smatraju da je izgled sve, drugi misle da muškarčevo ponašanje igra glavnu ulogu, a treći opet smatraju da je novac najveći adut. Ipak, nedavno istraživanje koje je ispitalo 150 žena različitih godina je došlo do drugačijeg zaključka.

Foto: Shutterstock

Žene koje su učestvovale u ispitivanjima su morale da napišu i da odrede koji muškarci im se čine najprivlačnijim. Oni su imali listu fotografija na kojima su bili muškarci različitih tipova. Neki su bili vidno bogati, drugi savršeno građeni, a treći opet pokazivali da imaju šarmantne osobine.

Foto: Shutterstock

Iako su žene imale različita mišljenja i iako su drugačije poređale muškarce od najzgodnijeg do najružnijeg, 70% žena se složilo u jednoj stvari, a to je da su muškarci sa "isklesanim" fizičkim izgledom najprivlačniji.

Foto: Pixabay

Muškarci koji su imali velike ruke i grudi, vidljive pločice i široka leđa su bili najprivlačniji ženama, a naučnici su objasnili i zašto.

Foto: Shutterstock

Reč je o instinktivnom privlačenju koje delimo sa životinjama. Kada žene vide snažnog i mišićavog muškarca, njima mozak instinktivno poručuje da je taj muškarac snažan, da može da se bori i da zaštiti svoju porodicu, a to je ono što je najbitnije u preživljavanju i produžavanju rase.

Foto: Shutterstock

To je glavni razlog zbog kojeg žene toliko privlače snažni momci. Ovo takođe pokazuje i činjenica da je sve više muškaraca koji odlaze u teretanu i da je teretana trenutno najpopularniji vid treniranja.

Zatvoreno za komentare.