Za harmoniju u vezi - uz ovaj potez bićete srećniji

Za harmoniju u vezi – uz ovaj potez bićete srećniji

Romantične veze zahtevaju negovanje, ali u dugim vezama događa se da se vremenom razvijaju obrasci. 

Foto: Shutterstock

Romantične veze zahtevaju negovanje, ali kako najbolje negovati postojeću vezu? Deo problema koji može da se dogodi u vezi je činjenica da se vremenom u svakoj vezi razvijaju obrasci.

Obrasci u ponašanju, obrasci u osećanjima, u onome što očekujemo od partnera (i nas samih). Ovi obrasci definišu naše svakodnevne interakcije.

Možda su dovoljno zdravi da vezu održavaju na životu, ali šta ako želite da vaša veza opstane, a ne samo da napreduje? Tada možete da se potrudite da poboljšate svoje obrasce.

Stručnjaci za odnose nastoje da identifikuju obrasce kroz koje veza može zdravo da funkcioniše, a jedan od tih obrazaca odnosi se i na upotrebu mobilnih telefona.

Mobilni telefoni postali su nezaobilazni deo našeg života, a kada je reč o njihovom uticaju na veze, stručni saveti su jednostavni: neka vaš mobilni telefon bude vaše vlasništvo, a ne vaša obaveza ili odgovornost.

Telefoni mogu da stvaraju probleme u vezi.

Tu su portali, stranice za kupovinu, društveni mediji. Kada su ljudi usredsređeni na sadržaj svojih mobilnih telefona do te mere da ignorišu partnere, to može da stvori probleme u vezama.

Foto: Shutterstock

Veza zbog toga sigurno može da pati, ali, srećom, i u ovoj situaciji postoji rešenje.

Umesto da bude razlog što se vaša veza našla u krizi, iskoristite svoj mobilni telefon kao sredstvo za poboljšanje vaše veze. Kako? Jednostavan korak koji može da pomogne u vezi i poveća zadovoljstvo obe strane je slanje pozitivnih SMS poruka.

Odnosi se, između ostalog, grade na malim sitnicama, a izražavanje zahvalnosti, na primer, idealan je primer malog, ali moćnog ponašanja koje može pozitivno da utiče na vezu.

Zahvalnost možete da izrazite na više načina, a ponekad vaš mobilni telefon može da posluži kao sredstvo da partneru pokažete da ste svesni svega što on čini za vas, vašu porodicu ili vašu vezu.

Izražavanje zahvalnosti dovodi do toga da se partneri osećaju povezanije i zadovoljnije u vezi.

Veze nisu statične, a obraćanje pažnje na obrasce odnosa može da vam da uvid u vašu vezu: da li je dobra, da li može da bude bolja, šta treba da poboljšate, a šta je dobro.

Mali koraci, kao što je ovaj sa mobilnim telefonom, mogu da vam pomognu da budete srećniji i da vašu vezu učine još jačom.