Šta raditi ako se vašem partneru nabacuje druga osoba

Šta raditi ako se vašem partneru nabacuje druga osoba

Verovatno se bar jednom dogodilo da odete negde zajedno, a vašem partneru počne da se nabacuje druga devojka, iako je potpuno očigledno da ste vas dvoje par. I verovatno ste se tada razbesneli, a znate već, kad smo ljuti ne ponašamo se baš sasvim racionalno.

Pošto je izvesno da ćete se bar jednom ponovo naći u toj situaciji, evo kratkog "korak po korak" vodiča.

Najvažnije je da zadržite samokontrolu. Sad kad smo to raščistili, evo nekoliko korisnih saveta:

Ne mešajte se

Iako je situacija takva da vam verovatno krv ključa od besa, najpametnije što možete da uradite je da se pravite ludi. Nemojte da im prilazite, a naročito nemojte da ulazite u raspravu, ni sa njom ni sa njim.

Ako se svađate s njom, spuštate se na njen nivo i ponašate se kao prostakuša. Ako njega napadate i optužujete da joj je dao povoda - eto svađe na vidiku.

Ne optužujte partnera za to što se desilo ni kasnije

Smirite se, dišite i ne reagujte u afektu. Ako ga neosnovano optužujete može se desiti da ga to zaista povredi i da svojim nepoverenjem sve uprskate.

Proverite činjenično stanje

Ako imate utisak da je to bilo više od usputnog flerta, razgovarajte s partnerom. Obratite pažnju na njegovo ponašanje, tako ćete najbolje moći da utvrdite da li je vaša veza u opasnosti ili ste vi od komarca napravili magarca.

Pokušajte da se usaglasite oko "pravila ponašanja"

Razgovarajte i probajte da nađete neku sredinu. Možda on misli da je malo flertovanja tu i tamo ok, sve dok se zadrži samo na tome. A vas možda već to pogodi kao da vas je zaista prevario. Ili obrnuto, naravno. Ali, ako se volite, sigurno ćete naći način da nekako usaglasite mišljenja po ovom pitanju, tako da vaša veza opstane.

Zatvoreno za komentare.